PER LA CATALUNYA NORD (II): ROC DE MADRES

Era un cim que feia temps que el tenia entre cella i cella. Ara amb l'escusa dels 100 cims de la FEEC decideixo pujar-hi. És un cim força concorregut i amb un camí molt fressat i ben senyalitzat.
Només cal seguir les marques vermelles i grogues que indica el Tour de Capcir amb una variant que puja al pic de Madras. És un cim prominent amb una excelsa panoràmica. Paga la pena pujar el cim proper de Bernat Sauvage des del qual es pot veure el mar.
Característiques:
Interessant.proposta per coronar el pic destacat de Madres en el Conflent.
Dificultat: Baixa, malgrat el desnivell. Sempre per sender marcat.
Desnivell:  950 metres.
Distància: 4,1  km.
Temps: 5 hores 20 minuts
Itinerari linial.
DESCRIPCIÓ DE L'ITINERARI:
Accés: A l'entrada de Formigueres agafem la carretera (D4g) que ressegueix els pobles de Vilanova de Formigueres, Real i finalment Odeillo del Real on aparquem a l'entrada del poble.
Des
Travessem el poble (1506 m.) i en l'altre extrem seguim una pista que va als camps propers. Anem resseguint les marques grogues i vermelles.
21 min Un ramal de la pista tira avall. Anem a la dreta i amunt. Alerta al baixar ja que ens podem saltar fàcilment aquesta cruïlla.
24 min Revolt molt marcat de la pista. Anem a la dreta.
26 min Cabana de Bedet (1574 m.). Refugi petit per a dues persones amb les mínimes condicions d'habitabilitat.
31 min Deixem la pista i agafem un sender que tira amunt per l'esquerra. Cartell indicador.
1 h 02 min Cabana d'Oller (1823 m.) per a una capacitat màxima de 4 persones molt assemblada a l'anterior.
Continuem pujant. Hem travessat els prats de dall, després els boscos de coníferes (abets i pins) i, ara, deixaran pas a la ginesta i al neret.
1 h 15 min Per la dreta marxa la variant principal del GR del Tour del Capcir però hi ha un ramal que puja al pic de Madres que surt a l'esquerra i que seguim.
Hi ha algun tram que anem per un sender però també hi ha algun moment que anem per un camí forestal.
2 h 05 min Sortim a la carena (2.218 m.). Anem en mig de la boira i no podem adonar-nos a la pujada de l'estant de Puyvalador que resta als nostres peus.
2 h 18 min Tanca. Voltem de vessant de la muntanya abandonant la carena. Ja albirem el roc de Madres davant nostre. Damunt nostre tenim el serrat del Roc de Mary (2341 m.) que coronarem al baixar.
2 h 28  min Deixem a l'esquerra la roca del Nou fonts (2333 m.) que cau a pic pel vessant oposat formant un suau coll.
2 h 39 min Fondalada. A la dreta hi ha la pujada cimal al pic de Madres i prefereixo abans anar al pic de Bernard Sauvage (2423 m.) (2 h 54 min) que em permet veure el mar Mediterrani des d'aquí dalt. Retornem al camí principal.
3 h 20 min Pic de Madres (2469 m.) sobre unes modestes roques amb una visió excepcional sobre l'entorn encara que d'aquí no veiem el mar. A l'esquerra la serra del Canigo imponent, les muntanyes de Núria (Puigmal, pic del Segre...), el Cadí, el Carlit, el Peric, les muntanyes dels Angles.... el pic Dormidor que farem demà...
Retornem pel camí principal.
5 h 20 min Arribem al poble d'Obeillo del Real on hem iniciat aquest recorregut.
Per obtenir el track (no és el track que vaig seguir però va per on vaig pujar):


Powered by Wikiloc