LA VOLTA A LA ROCA DEL CORB


 Estic al refugi de la Cortiuda. El més assemblat al paradís. Ahir vam anar a escalar a Sant Honorat però avui s'aixeca el dia amb boira i fred. Hauré de fer un pla B. Vaig a fer la volta a la roca del Corb. Una gran clàssica que fa anys que no faig.
CARACTERÍSTIQUES:
Valoració. Itinerari encisador però molt curt. Preferible enllaçar amb l'excursió pels cingles de sant Honorat.
Dificultat: Baixa.
Desnivell: 570 metres.
Temps: 1 hores 53 minuts.
Distància: 5,5 km
Itinerari circular.

Descripció de l'itinerari:

Aparco el cotxe al trencall cap a la masia de Torrent (3,5 km des de Peramola). Agafo la pista que hi duu a la casa però aviat vaig seguint les marques blaves i grogues. Passo per darrera de la casa per un sender en mig de la roureda.

15 min Sortim a un camí carreter que seguim a la dreta.

Pujo per un codolar encarant-me cap a un pal que aguaito des de sota.

18 min El pal indicador senyala l'itinerari de la roca del Corb. Anem a la dreta. Tornaré per l'altre costat després de fer el tomb.


24 min Corral abalmat.

32 min Casa del Corb. Casa troglodìtica, impressionant. Cal tenir present que després de la Guerra Civil encara era habitada. Penseu que havia menys diferència en la seva manera de viure amb el món neolític que en l'actualitat. Es pot veure el forn, les habitacions, l'estable pels animals. Malgrat estar deshabitada, havia un canvi de temperatura ben notable amb l'exterior que era molt fred. Agafem el camí que surt arran del cingle.

40 min M'incorporo a una pista (procedent del grau de Porta i can Boix) i vaig a l'esquerra.

44 min Abandono la pista i m'enfilo per un corriol entre codolar que s'enfila muntanya amunt. El terra és moll i cal pujar amb cura.

1 h 02 min Arribo a l'ermita de Sant Salvador (941 m.). Diuen que és l'ermita romàtica més petita de Catalunya. Contrada encisadora encara que no puc fruir de la panoràmica de l'entorn.Baixo amb cura per la humitat del terra.

1 h 14 min Torno a estar a la pista i continuo per l'esquerra. 
1 h 21 min Per una canal a l'esquerra podria pujar fins a la roca del Corb però com el terra està tant moll prefereixo deixar-ho per una altra vegada.
1 h 26 min Deixo a l'esquerra el camí al coll de Mu i a la serra de Sant Honorat.
1 h 32 min Pal indicador per on he passat en començar la circumval·lació. Vaig a la dreta baixant pel codolar i seguint el camí d'anada.
1 h 53 min Pista on hem començat l'excursió.
Per obtenir el track de la sortida: 
Powered by Wikiloc

Comentaris