ALBATÀRREC: EL DIPOSIT VELL


L'any 1906 arribava l'aigua corrent a Albatàrrec mercès a una conducció que provenia d'un antic dipòsit prou interessant que avui he visitat. Per entendre la importància d'aquest dipòsit cal tenir present que la primera construcció amb formigó feta a Espanya l'any 1893 fou el dipòsit de Puigverd. Dotze anys més tard es feia el dipòsit d'Albatàrrec. Posteriorment el formigó es va generalitzar i sempre que sempre hagi estat en la nostra vida.


Descripció de l'itinerari
:

Surto de la plaça de Sant Salvador d'Albatàrrec on hi ha la font on va arribar l'aigua corrent al poble i farem el camí en direcció inversa a la que feia l'aigua. Passo per davant de la cooperativa modernista de Cesar Martorell que ara ocupa un supermercat.

2 min: Travessem la carretera i tirem recte endavant. Aviat passem el canal de Serós. Pel costat podem veure la vella conducció. Agafem la carretera a Alfés.

7 min Abandonem la carretera agafant un trencall a l'esquerra cap a la partida Tossal (cartell). Aviat tornem a trobar una cruïlla que ara agafem a la dreta. Al fons albirem el tossal del Pedrós  d'Albatàrrec.

10 min Per la dreta s'incorpora una pista asfaltada per on tornarem.

23 min Abans d'arribar al pont de l'autovia a la dreta veig el dipòsit a uns 100 metres. Cal estar una mica atent. El tub de l'accés al dipòsit ens delata el dipòsit.

24 min Dipòsit, actualment en desús. En el vessant nord es pot veure un afegit també de formigó. Té un diàmetre de 40 metres. Coordenades UTM: 31T  x=301610  y=4604352. Un cop he observat el dipòsit agafo el camí cap a la propera torre i vaig cap a l'autovia per la dreta. Podria anar directament entre els arbres fruiters en direcció oposada a l'anada.

31 min Autovia que segueixo uns metres fins trobar un camí asfaltat a la dreta que segueixo.

45 min Arribo al camí d'anada i segueixo el camí que he fet a l'anada.

55 min Plaça de Sant Salvador on he començat l'excursió.

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris