TRAIR L'ESPERIT: FERRATA DE LA ROCA DE LA CREU


Ferrata de la roca de la Creu encara que tothom la coneix com a la Ferrata de Ribes de Freser. No m'ha agradat gaire això de fer ferrates però de vegades has de cedir un xic. Val a dir que m'esperava una via curta i insulsa però és molt lògica pujant a unes roques de granofir. Això vol dir que aquestes agulles havien estat xemeneies volcàniques...la roca té un tot granític molt agradable al tacte i més ferma del que pensaria en un primer moment. Aquí podeu trobar les meves ferrates.

FITXA TÈCNICA

VALORACIÓ: Esteticament una proposta molt interessant.

DIFICULTAT: Graduada com una K2. Hi ha força ferro de protecció. El pas més compromès és un petit desplomat d'un parell de metres.

TEMPS: 2 hores.

LONGITUD: 2,67 km tota la volta.

DESNIVELL: 220 metres fins al castell.

Com arribar-hi?

Busquem l'església de Ribes de Freser en el centre del poble. Anem pel darrera de l'església on localitzem el carrer Bonavista. Sembla que queda sense sortida però en l'extrem hi ha unes escales amagades per on ens enfilem amunt. Trobem un cartell informatiu i, ja sense pèrdua, anem a la base de l'emblemàtica roca de la Creu on ens equipem (7 min).

1a part: Ens enfilem per davant de la roca. Sembla vertical però es puja bé. Hi ha algun tram desplomat però es puja prou bé. Som trams curts i poc mantinguts. Hi ha algun antistètic focus que ara ens sobre. Hi ha algun moment que tan de ferro ens arriba a molestar per moure'ns bé per la via que sempre té la seguretat per davant de tot. Les grapes són solides i el cable permet agafar-nos encara que hi ha moments que haurem de posar el peu o les mans a la roca. Arribem a la roca de la Creu (998 m.).

2a part: Baixem uns metres i trobem un pont nepalí (amb fustes) d'uns tres o quatre metres que ens permet assolir el que anomenaríem segona agulla.

3a part: Ara anem flanquejant per la dreta les dues següents agulles per sota. Més enllà trobem unes preses de peu de fusta. Acabem enfilant-nos drets per un petit desplomat (segurament el pas més exigent de la via) d'un parell de metres.

4a part: Arribem a un pont tibetà d'uns 15 metres que està ben tensat i passem agafant-nos per la dreta.

5a part: Menys definida. Anem grimpant per les grapes, per unes agulles menys marcades i murs laterals.


6a part: Arribem al darrer pont tibetà, també d'una quinzena de metres.

7a part i darrera: Ens enfilem per un petit mur i aviat el cable de vida esdevindrà un passamà. Ja em acabat la via ferrada. Nosaltres la vam fer en una hora. Ara ens encarem cap al castell de Segura (trenta minuts més).

El Sr. Segura en el seu castell amb les damisel·les i el cavaller Joan

Castell de Segura amb una visió excepcional sobre Ribes de Freser i les valls properes albirem el Torreneules, les Roques del Mon i el Taga.  Abans de pujar al castell hem trobat un cartell que ens indica la tornada (2 hores en total).

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris