CAL FER-LO UNA VEGADA A LA VIDA: LA DOU DE BALTARENY

Salt de Baltareny

Avui explicarem una ruta turística que es pot veure colapsada per la munió de gent, però crec que val la pena anar-hi si més no un cop en aquesta vida excursionista. Ara, poder dos cops tampoc cal.

Es tracta de la Font (Dou) on naix el riu Baltareny. Uns metres per sota fa un salt que poder és més fotografiat que el mateix dou. Cal aprofitar el temps de pluges per veure amb tota la seva empenta aquesta surgència.

Descripció de l’itinerari:

Nosaltres aparquem en el primer aparcament en la carretera de Bagà a Gisclareny, abans del pont de Sant Joan. Sortim per la dreta, per una pista molt concorreguda per vehicles que aparquen més amunt.

22 min A l’esquerra hi ha un corriol que davalla a cercar el GR. Nosaltres vam continuar per la pista però es podía haver anat pel sender. A la tornada anirem a l’aparcament per aquí, deixant la pista.

25 min Travessem un canal.

30 in Cal Cerdanyoles on aparquen la majoria dels vehicles. Hi ha una font i una mica més avall un sender que marxa a la dreta cap el camí dels Empedrats. Al moli del Puig passem a l'altra riba del barranc. Hi ha un plafó que ens informa  que a les Dou de Bastareny podem anar per la riba oposada (6,2 km) que permet fer una circular amb el camí d’anada de 2 km. No ho teníem previst així que fem el camí normal d’anada i tornada.

1 hora Aparcament sobre el pont de Monnell. No està habilitat com aparcament però hi ha molts cotxes estacionats. Aquí deixem la pista i agafem un sender a l’esquerra. Aviat trobem el salt de Baltareny i després d’una pujada més ferma – la única de la jornada – fem cap a la dou-font del Baltareny ( 1h 08 min) encara que una tanca de fusta ens impedeix veure amb claredat la surgència. Després de les fotos refem el camí d’anada.

1 h 44 min Després de passar el canal observem que per la dreta hi ha les marques del GR i decidim canviar la ruta de la pista pel Gr. Proposta totalment recomanable. El primer pas es ben estret i hi ha un passamà amb seguretat.

Els xerpes de Tuixent

1 h 53 min Travessem a l’altra riba del riu pel pont de la Patola.

2 h 17 min Sortim a una pista que seguim encara que el Gr tira amunt.

2 h 28 min Àrea de pic-nic del pont de Sant Joan. A l’extrem trobem el pont que ens deixa en l’aparcament inicial.

Per obtenir el track: 

Powered by Wikiloc

Comentaris