O CAMIÑO DOS FAROS: 7a ETAPA: L'ETAPA MÉS EXIGENT: De Muxia a la praia de Nemiña


Diuen els taxistes que aquesta i la segona etapa són les etapes més dures. Segurament tenen raó perquè hi ha la pujada més ferma, però la gent que venim del Pirineu no ens fa gaire cosa una pujada de dos-cents metres. De totes formes abans hi ha dos ports de muntanya més que ens acaben cansant. Encadenem tres ports, sembla una etapa del tour. Val a dir que després la pujada a Pedrouzo (i la seva baixada) ve un tram prou planer pel far de Tourinyan

Descripció de l'itinerari:

Vaig amb cotxe per la carretera de sortida del poble que va paral·lel al camí de Sant Jaume.

15 min  Un cartell ens indica que baixa cap a la platja a l'Area de Lourido. No patiu per l'orientació. Hi ha cartells indicatius - sols en aquest inici de tram - resulta que estem davant del Parador Nacional de Muxia que sembla que es volen rentar la cara. Travessem la platja de Lourido. En la següent cala veiem el camí de pujada a la primera fita. Pujada dreta i directa. No saben fent ziga-zagues aquests gallecs. Pujada intensa.

1 h 04 min Monte Cachelmo (173 m.). Ara ens toca una baixada prou incòmoda, de mal baixar. Davant tenim la Praia Arnela que algú em parla de contraban i narcotràfic. 

1 h 29 min Cruïlla. Alerta hi ha una fletxa verda que marca a la dreta, avall, però el Camiño puja cap a l'esquerra. Màxima alerta!

1 h 35 min Sortim a una carretera. Anem a la dreta i aviat agafem una pista a la dreta, ben llarga. Al fons veure el nostre proper objectiu: Monte Buitra. La pista volta la muntanya. Quan està pel vessant del mar, s'enfila amunt. Segona pujada però poc rellevant.

1 h 17 min Monte Buitra (164 m.), la baixada és menys agradable. Baixem al Coido de Cuño i el regato on comença la pujada més ferma de tot el Camiño do Faros. Després de la primera pujada hi ha un petit replà per refer-nos fins la darrera pujada.


2 h 18 min En la part alta hi ha una pedra arrodonida d'uns 10 metres que constitueix el cim de l'O Pedrouzo (272 m.). Ara comença la baixada que és prou pesada.

3 h 18 min Arribem a la praia de Moreira, després de 270 de desnivell. Davant ja albirem el cap de Touriñan que serà la nostra propera fita, però ara ja sense desnivells remarcables.

4 h 09 min Entrada al cap de Touriñan. En aquest punt ens creuarem a la tornada, fem una mena de nus de corbata. Anem per la carretera, amb alguna drecera.

4 h 29 min Abandonem l'asfalt i agafem un corriol que surt a la dreta i que va voltant pels penya-segats de damunt del mar.

4 h 50 min Far de Touriñan. Alerta, cal remarcar que aquest indret és l'extrem més occidental de la península ibèrica. Diuen que durant dos mesos a l'any és el darrer lloc d'Europa on es posa el sol. La resta de temps ho fa a Noruega. És el que té tenir la terra arrodonida.

6 h 50 min Entrada al llogaret de Talon, però girem a la dreta vers la propera platja.

7 h 10 min Arribem a la praia de Nemiñas. Aquí hi ha le bar Xaburil però el dissabte i diumenge a partir de les 16 h tanca, així que ens trobem amb cap servei. Menys mal que tenim telèfons mòbils. Vam trobar a Lires l'hotel As Eiras i vam decidir anar a dormir-hi allí. Això ens va exigir allargar l'excursió fins l'hotel. L'etapa més dura la vam haver d'allargar una mica... menys mal que era en la direcció de la propera etapa.

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PEL PAS EQUIPAT DE LLUELLES DEL LLOP (VALL DE MEIÀ)

TRAVESSA PRINENCA (1): DE LA BESURTA A L'ARTIGA DE LIN PEL COLL DELS ARANESOS

EL MONTSEC OBLIDAT I DE CASA NOSTRA: MONTSEC D'ESTALL

DOCUMENT: NOVETAT SUPERBA SOBRE EL LLISTAT PRESONERS SEU VELLA

TRAVESSIA PIRINENCA (2): DE L'ARTIGA DE LIN A LA BESURTA PEL COLL DE TORO

L'IMPRESSIONANT CAMÍ D'ALINS A TOR

0 CAMIÑO DOS FAROS: ETAPA 1: COMENÇA L'AVENTURA: De la platja de Minyons a Malpica

PEDRAFORCA: TERRENY DE DESCOBERTA

WOW 16a CAMINADA POPULAR DE TUIXENT: ELS EMBOSCATS

PATRIMONI BEN CONSERVAT: CAMPAMENT DE PUJALT - QUINA ENVEJA!!!