CAMI VELL DE LLEIDA A ALBATARREC

 Ara que la benzina s'està posant pels núvols caldrà pensar en anar de Lleida a Albatàrrec caminant. No està gaire lluny si sabem anar pel camí vell. No arriba a una hora i quart sortint del Pont Vell. Us estalvieu en agafar el cotxe i anar al gimnàs. Anem pel GR- núm. 3
Descripció de l'itinerari:
Sortim del portal d'Indivil i Mandoni d'entrada al centre de la ciutat (150 m.). Passem el pont vell i seguim la riba esquerra per la part inferior del parc del riu.Travessem la passarel·la del Liceu Escolar, el pont de l'Universitat i la passarel·la nova. 
1,2 km - 14 min. Abandonem el parc del riu i pugem al nivell superior. A tocar trobem el monument a Juli César que va campar per aquestes terres farà aviat 2 mil·lennis.
Baixem pel carrer de l'esquerra, passant propers a uns populars cinemes. I girem de nou a la dreta. Davant tenim un túnel que ens permeten creuar la carretera nacional.
1,5 km - 17 min. Passem a l'altre costat del túnel i arribem a una cruïlla. Anem pel camí de l'esquerra.
1,8 km - 20 min. Bifurcació a la dreta. El camí està asfaltat però hi ha un marge per on podem anar per terra.
2,5 km. - 28 min. Arribem al centre d'interepretació de l'Horta. Cruïlla. Continuem recte. Poc després el camí deixa d'estar asfaltat.
2,8 km - 31 min. A la dreta ens trobem amb una passarel·la que ens permet retornar a Lleida per l'altra riba o anar a l'ermita de Butsenit. Continuem per la vora del riu.
3,1 km. - 36 min. Arribem a la Xopera del Tòfol que recorda un antic pas de barca que creuava el riu (encara que sembla que no estava en aquest punt). Hi ha una font i uns bancs i taules.Durant tot el recorregut trobareu cartells informatius.
3,6 km. - 41 min. Passem per sota del pont de l'Ave.Anem per la vora de la sèquia de Torres.
4,2 km - 49 min. Travessem el pont que trobem a l'esquerra.
4,3 km. - 51 min. Sortim al canal de Serós. No cal travessar-lo ja que podem anar per la dreta i podem anar per un camínoi entre el canal de Serós i la Sèquia de Torres. Tram molt agradable.
4,7 km - 57 min. Trobem unes escales i trobem la carretera a Albatàrrec que travessem i seguim el canal de Serós.
5,8 km - 1 h 10 min. Arribem al nucli del poble d'Albatàrrec (149 min.) que resta a la nostra dreta. 

Característiques:
Dificultat: Baixa. Força cartells informatius.
Temps: 1 h 10 min.
Distància: 5,8 km. (anada)
Desnivell:Itinerari pla.

En el Wikiloc podreu trobar el track per si us interessa (clicar sobre el mapa)

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada