LA FERRATA DE LA COVA DELS MURICECS

Un dels encants de la vida excursionista és que tenim el convenciment que mai, però mai, coneixerem amb profunditat les nostres muntanyes.
Avui l'Antoni Cots m'ha ensenyat un petit tresor que amaga - mai millor dit - els cingles de Terradets. Després el Miquel Urbano m'ha portat al sector d'escalada de les Bruixes per on va anar a explorar el Ramon Pach. Tot està ple de sorpreses i bones però anem a pams.
Accés:
Prenem la carretera de C-13 que travessa Terradets. Abans d'arribar al km 72, en l'anomenat barranc del Bosc prenem un trencall a la dreta (tot just abans d'entrar al túnel) i agafem la carretera vella. Travessem la resclosa de la presa de Terradets i passat el primer túnel podem buscar un racó on aparcar. A la dreta trobareu unes escales que pugen a la cova dels Muricecs.
Descripció de la ferrata:
Pugem les escales i ens trobem una reixa que ens barra el pas cap a la cova dels Muricecs (ratpenats). Com era una cova molt interessant molts excursionistes hi anàvem i sense voler molestàvem als amics del Batman així que ara han tancat l'accés. Nosaltres ens saltem aquesta primera tanca. Tampoc anirem a la cova ja que respectem els petits animalons i a més hi ha una altra reixa i aquesta no la podreu saltar tan fàcilment.
Anem pel camí de la cova i als 80 metres trobem una fita a la dreta. Deixem el camí principal i travessem un "matojar" i poc després trobem un corriol. Aquests camí l'estant arreglant els companys Antonio Cots, Pep Godoy, Josep Sierra i d'altres dels Camins de Muntanya (que fan una meravellosa feina per la qual no rebran mai la Creu de Sant Jordi però de veritat que se la mereixen). Si anem d'aquí un temps us trobareu tot això ben arranjat.
10 min. A la paret ens trobem uns ferros clavats a la paret i una sirga que fa de passamà. Són instal·lacions que es van posar per poder mantenir una línia elèctrica. Pel camí haureu pogut trobar algun tronc tallat d'aquesta vella línia. Són uns 8 metres drets però  fàcils. Dalt encara trobem uns metres més de passamà que ens duu a una balconada excepcional.
Anem seguint el senderoi, passem per damunt del pont de Moners que ni veiem envoltat de vegetació. El camí es va perdent - perquè encara no ha passat la brigada del camí de muntanya ... Podeu anar seguint unes cintes deixades en els arbres. No baixar per una barrancada sinó tendir a flanquejar la muntanya, ara tot envoltat de vegetació.
40 min. Trobem una casamata de la Guerra Civil que dominava el pas de la carretera i una trinxera. Encara vaig trobar un tros petit de ferralla d'una bomba. La trinxera és molt més llarga però no la podem seguir doncs ahir va ploure i nosaltres ja estem ben molls de passar per les herbotes.
48 min. Sortim a una pista que duu a la urbanització Montsec que voltem.
55 min. Arribem a la carretera que duu a Llimiana i la seguim per l'esquerra. Sortim al pont de Moners i ens endinsem pels túnels de la carretera vella.
1 h 15 min Tornem a estar a les escales que pugen a la cova dels Muricecs on hem començat a caminar.

Característiques:
Dificultat: Baixa quan el sender estigui netejat. La ferrata no presenta cap dificultat.
Temps: 1 h 15 min.
Distància: 3,2 km.
Desnivell: 50 metres.
Itinerari circular.

En el Wikiloc podreu trobar el track per si us interessa (clicar sobre el mapa)

Com l'excursió és molt curta hem decidit anar a veure el sector d'escalada de les Bruixes que està a tocar de  la resclosa de Terradets  per on ens hem d'enfilar per unes grapes.
En 18 minuts arriba als cingles abalmats de les Bruixes. És un indret espectacular on els escaladors semblen mosques. Totes les vies són de 7 i 8 grau.
Arribem a un clar contrafort (25 min.) i el camí ja no és tan evident i decidim que un altre dia anirem a posar el nas per aquí. Així que descansem (però si no estem cansats!!!) i albirem la roca Regina que tenim davant nostre.

Comentaris

  1. ja avisaràs quan estigui tot net!!!!!

    ResponElimina
  2. Quan estigui net no caldrà cap guia... tothom hi passarà... (massa gent).

    ResponElimina
  3. qui ha demanat un guia, només que ens diguis quan se pot fer tot el recorregut en pantalons curts

    ResponElimina
  4. Bé millor que cap guia posa cap ressenya. Quan estigui net penso fer una altra explicació més acurada amb imatges de les trinxeres i de la casamata.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada