EL CASTELL DE CORÇA? O EL PILÓ DE LES GUINEUS?


Baixant de la torre de Claramunt vaig tornar-me a fixar en un turó molt característic que hi ha darrera de Corsa, vers l'embassament de Canelles. Sense saber-ne el nom vaig decidir arribar-me i allargar la sortida.
No és cap meravella però té una panoràmica superba sobre el congost de Mont-rebei que justifica amb escreix la caminada.

Característiques:
Dificultat:Baixa, encara que anem sense sender.
Desnivell:  145 metres
Distància: 4 km.
Inici i final:  Corça.
Temps : 1 hores 30  minuts.

Descripció de l'itinerari: Sortim per la carretera asfaltada cap al congost de Mont-rebei. Passem el cementiri.
6 min. Entrem a una planta d'oliveres a l'esquerra. La travessem. No anem a pujar al bosquet que tenim sinó que sortim per l'esquerra i amunt doncs anem a buscar una carena que va pel darrera i que des d'aquí no veiem.
14 min. Fem cap a un collet on s'uneixen les dues carenes. Anem per la carena principal per on va un corriol prou fressat.
Hi ha petits trams de cresta (la Crestellera) que ens barren el pas, de vegades les supero i d'altres continuo pel mateix costat. Potser un dia em dedicaré a anar tota l'estona per dalt d'aquesta línia rocosa que no es separa un parell de metres del terra.
48 min. Arribo al Picó de les Guineus a la serra del Castell de Corçà (735 m.) que està protegit per un bosquet de carrasques. Destaca la visió cap al congost de Mont-rebei. Les fotografies no poden recollir tanta bellesa en els seus pixels.
Torno pel mateix camí.
1 h. 30 min. Corça. Vaig enllaçar aquesta excursió amb la pujada a la torre de guaita de Claramunt.







Si voleu el track el podeu aconseguir:

Comentaris