FERRATA DE LA PEÑA DEL MORRAL DE GRAUS

Avui ha tocat anar a fer una ferrata. No m'agrada gaire anar a fer ferrates però de tant en tant cal anar-hi. La intenció era fer un documental explicant com cal progressar en un element que no és el nostre habitual com és el món vertical i fer-ho amb seguretat.
L'Antoni Satorra ha fet les explicions i en Josep Sierra s'encarregava de la filmanció. Portàvem un grupet de fent que no havia fet mai una ferrata i els intercalàvem amb gent més experta. En total erem 11.
La ferrata de la Peña del Morral és una ferrata fàcil (nivell K1) que s'acaba fent curta però transcorre en un paratge excepcional a tocar de la basílica de la Virgen de la Peña.

Característiques:
Dificultat: Fàcil (nivell K1). Però en una ferrata sempre cal anar amb un domini de la tècnica, o ben acopanyat.
Recorregut: 45 minuts.
Desnivell de la ferrata: 70 metres.
Longitud: 250 metres.
Aproximació: 5 minuts.
Tornada: 15 minuts.

Descripció de l'itinerari:
En l'aparcament de la basílica, on només hi caven uns 5 vehicles, ja hi ha un cartell informatiu. Anem seguint els cartells fins a peu de via (5 min.).

Comencem amb un flanqueig a l'esquerra que ens duu a unes primeres grapes que ens duen a un nou flanqueig - ara a la dreta - que ens porten fins al peu d'una escala. La sortida de l'escala exigeix atenció i especialment un flanqueig sobre grapes descendent que ens duu a una feixa, un xic aèria, però com tota la ferrata sobreequipada de ferralla.Després de la feixa ens toca un petit extraplom que es supera perfectament per l'abundància de grapes. Un cop heu superat aquest tram ja el mur s'aplana fins sortir al damunt del mur.
Anem caminant fins al Sagrat Cor (excel·lent mirador) on trobem el camí de descens que ens durà a la basílica amb el seu claustre obert. L'edifici compensa una sortida poc exigent físicament.
Consell:
Potser no cal pujar el cotxe fins a l'aparcament de la Basílica ja que cal passar per carrerons estrets i trobar-vos que l'aparcament ja estigui ple. Millor caminar pels carrerons de la vila vella/bella de Graus.
Com és molt curta després de dinar vam anar a fer la ferrata d'Olvena.
Croquis orientatius:



Comentaris

  1. Respostes
    1. Les fotos!!! allí faltava la nostra camerawoman que havia de filmar. Espero que la propera puguis estar lliure.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada