FERRATA DEL TOPI A LA CRESTA DEL CONILL

 
En Joan Alcalà em convida a anar a fer la ferrata que hi ha damunt del pont de Camarasa, als peus de la serra de Sant Salvador. La vaig fer un parell de cops fa un parell d'anys però em sembla prou bé conèixer gent encara que reconec que ara no toca. Som un grup de 6, però cal reduir els contactes. Si a mi em costa, com ho deuen de passar el jovent!!!

Aproximació: En el pont de l'Escalera en la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa, km 11, agafem un trencall a l'esquerra. 1,6  km hi ha una bifurcació. Anem a l'esquerra en pujada. Aparquem.

Accés: Agafem un corriol evident que s'encara cap a les roques que tenim davant. A la dreta tenim la muralla de la Cresta del Conill. En 5 minuts ens situem a peu de paret.

Descripció de la via: Anem primer flanquejant la paret cap a la dreta. En algun moment hem de posar els peus i les mans a la roca. Després pugem per la cresta fins arribar dalt on ens trobem amb un pont tibetà d'uns 7 metres d'un sol cable per les mans i un altre per les cames. És el pas espectacular de la ferrata. Acabem en un tram de cresta fàcil. (25 min).

Descendim per un corriol ben evident que aviat coincideix amb el camí d'anada.

Et quedes amb la sensació de ser una ferrata molt curta (sempre la pots repetir les vegades que vulguis).

Fitxa tècnica:

Dificultat: K2, Gradució donada per la espectacularitat del pas tibetà, si no seria una K1

Temps d'aproximació: 5 minuts

Temps de retorn: 5 minuts.

Desnivell: 100 metres.


Per obtenir el track:


owered by Wikiloc

Video: 

Comentaris