EL DOLMEN AMAGAT DE COLLDARNAT

Diumenge, 9 d'agost de 2021

Feia més de 20 anys que l’havia visitat i pensava que estaría indicat amb un cartell. Error. Està com estava - sense cap altra indicació que les fites que vaig posar. Per internet tampoc hi ha gaire informació i menys un track que ens pugui ajudar a trobar-lo.

Com localitzar-lo?

Seguim la pista, ara en part asfaltada que puja de Sorribes de la Vansa a Montant de Tost . Passem el cartell de Colldarnat i s’acaba l’asfalt. Colldarnat és un poble abandonat i, actualment, ensulsiat. Només queda l’esglesiola en peu. Val la pena posar-hi el nas.

Del cartell cal tirar uns 200 metres per la pista cap a Montant. Ara cal buscar una primera fita a mà esquerra. Heu d’anar seguint les fites esteu a 150 metres, es troba a una mena d’esperó rocós. Abans dominava bona part de la vall però els arbres que han anat creixent ens impedeixen fruir de la visió sobre el riu de la Vansa.

Breu descripció del dolmen:

Es un dolmen de petites dimensions amb una llosa superior prou gruixuda. Les pedres laterals de l’esquerra semblen clavades al terra pel pes o han desaparegut i s’ha modificat l’estructura inicial. Les pedres laterals de la dreta es mantenen. Té una llargada aprox. d'un metre. L’entrada a la cambra funerària és menuda i costa d’observar. Veure descripció més detallada aquí.

A començament del segle XX va ser explorat per Mossèn Joan Serra i Vilaró  en el museu de Solsona es
poden veure algunes de les troballes localitzades.

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris