D'Albatàrrec a l'ermita de l'Abellar


Fa 12 dies em van operar d'una vàlvula del cor i avui he anat ja d'excursió. No patiu, és una excursió molt curta (2,3 km)però permet anar a una ermita "cuca", amagada entre pins i desconeguda.

Descripció de l'itinerari:
Sortim del Centre Mèdic d'Albatàrrec situat a l'acabament del poble. En alguns mapes encara situen l'escola. Prenem el carrer de les Escoles (cap a l'esqerra venint de Lleida.
3 min. Arribem al canal de Serós i anem per la dreta. Podem veure una serreta amb uns pins al seu capdamunt.
16 min. Passem per la vora d'un pont que ens queda a l'esquerra. Al fons podem veure el poble de Montoliu. 80 metres més enllà veiem una carretera asfaltada que prenem deixant la banqueta del canal. Anem a la dreta.
19 min. A tocar d'una casa abandonada a mà esquerra prenem un trencall ascendent a l'esquerra. En els darrers metres podem adreçar el camí.
21 min. Ermita de Montserrat de la partida de l'Abellar (162 m). És una ermita modesta, bastida l'any 1981, on es celebra un petit aplec pels voltants del 27 d'abril. Hi ha uns bancs arreserats entre pins. Si agafeu un dia bo podreu veure el castell d'Albatarrec, el castell de Gardeny i la Seu Vella de Lleida amb el teló de fons dels Pirineus. Tot per tan poc esforç.
23 min. Baixem per la pista cap a la cruïlla que hem deixat. Anem per l'esquerra pel camí de les torres de Sudanell.
33 min. Arribem de nou al poble d'Albatarrec. Seixanta metres més a la dreta ens queda el Centre Mèdic on hem començat l'excursió.


Característiques:
Dificultat: Molt baixa.
Temnps: 34 min.
Distància: 2388 metres.
Desnivell: Inapreciable.
En el Wikiloc podreu trobar el track per si us interessa (clicar sobre el mapa):

Comentaris

  1. esta la debies fer mentres esperaves la tanda al metge oi??

    ResponElimina
  2. Calla que com ho sapigui el metge igual me curra. Ara em toca això, ja vindran coses més interessants.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada