Les Peixeres d'Alfés



Les peixeres a les terres de ponent són basses que aprofiten el cabal del riu. El riu Set, que gairebé sempre baixa sec per unes captacions il·legals a l'Albi, s'havia bastit dues peixeres. Hi ha qui diu que són d'origen romà però no es té cap constància. És una de les raconades més belles de les terres de Lleida. El recorregut coincideix amb un tram del GR núm. 3.

DESCRIPCIÓ DE L'ITINERARI:
Tot venint de Lleida per la C-12 abans d'arribar a la pujada que ens mena al poble d'Alfés, travessem el pont sobre el riu Set. No hem d'arribar a passar-lo. Ja podem aparcar a l'esquerra. Trobarem un cartell informatiu i les marques blanques i vermelles del GR núm. 3. Anem a l'esquerra per un camí carreter i paral·lels al riu.
4 min. Ens trobem amb la primera peixera. Hi ha un cartell informatiu sobre la vegetació de la zona. Impressionant mur de pedra bastit amb grans carreus de pedres molt ben tallats.
Sortim tot vorejant un camp.

11 min. Passem a tocar d'uns grans blocs despresos de la paret.
13 min. Una palanca ens permet travessar la llera del riu. També podem creuar a gual el riu si no duu gaire cabal. Caminem per un xeroi caminet entre el riu i un treballat mur de pedra ben treballat
22 min. Arribem a la segona peixera. Arribem per dalt del mur tot contemplant la captació de la sèquia de Dalt. L'indret és sorprenen. Una gran mur de pedres ben escairades barra el pas del riu Set. Antigament hi havia una bassa - segurament plena de peixos - ara colmada de sediments.
El camí de tornada el fem pel mateix itinerari.
Característiques:
Dificultat: Molt baixa.
Temnps: 44 min.
Distància: 3180 metres.
Desnivell: Inapreciable.
En el Wikiloc podreu trobar el track per si us interessa (clicar sobre el mapa)

Comentaris