L'ESPECTACULAR FEIXANT AMPLE DEL CADI

N'Agustí Jolís i Maria Simó afirmaven en la seva Guia de la Cerdanya dels anys 50 que l'excursió per la Feixa Ampla del Cadí era la més sorprenent de tota la muntanya. Els clàssics no menteixen mai. El recorregut de la Feixa o Feixant és espectacular, només resservat a muntanyencs avesats a trescar per terrenys durs i penjats, per tarteres de tot tipus - us donaran el master de tarteristes titulats - . Passareu per petits colls als contraforts de la muntanya i cada cop pensareu que per l'altre vessant no passareu. Però us anireu apropant, pas a pas, pedra a pedra i veureu que es massa amb molt de compte com em va ensenyar l'Enric Faura. Farà cosa de tres anys que ja vaig fer aquesta travessa amb el Joaquim de la Sènia.
Accés:
A la carretera de Tuixent a la Seu d'Urgell, abans d'arribar a Adraen, trobem una pista que s'enfila pel vessant occidental del Cadí.
Al km 7 la pista queda tallada per una barrera. Cal continuar a peu o teniu influències.
15,8 km Aparcament a 2355 metres en el Cap de l'Orri on podem arribar en vehicle alt. (1 h 45 min caminant)
Descripció de l'itinerari:
Prenem un senderó que s'encara cap a la Torre del Cadí que veiem sobre un collet. Per arribar a la Torre caldria pujar per un grau però nosaltres anem a buscar el feixant que surt al peu del cingle de la Torre del Cadí que queda damunt nostre. Enfront veiem una collada vers la que ens dirigim. Aquesta serà la tendència de la nostra excursió. Al nord el cingle carener de la muntanya i una feixa pendent que marxa cap a llevant. Anem passant les 3 canals, la canal de l'Orri, la del Gònec, la del Migdia, la de la roca Dreta i una altra sense nom. Finalment sortirem al coll de la Canal Baridanda (3 h 10 min.).
El pas es exposat però mai difícil, superb, recorreu els corriols oberts per nombrosos isards que us observaran sorpresos.
Quan ja us haurem habituats a trescar per terreny "roi" sortirem al peu de la font de l'Alcalde, a tocar del grau que ens durà a la baixada al coll de la canal Baridana (2501 m.) on trobareu les marques de pintura blanca i vermella del GR-150.
3 h 40 min. Cim de la Canal de Baridana o Vulturó (2649 m.) amb una espectacular visió sobre la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Solsonès i el Berguedà amb infinitat decims coneguts.
La tornada la farem cap al coll de la canal Baridana i pujarem el Grau de la font de l'Alcalde i anirem seguint el GR-150, contornejant la carena on podem anar a treure el nas i veure el nostre pas inferior. Caldrà tenir molta sang freda per no sentir-vos un xic esgarrativats del vostre penjat camí.
El GR-150 tira avall cap al coll de Jovell i nosaltres continuarem recte cap a la Torre del Cadí, seguint el PR-122.
5 h 20 min Coronem el vèrtex geodèsic de la Torre del Cadí (2559 m.) i anem a buscar el grau de baixada i ja ens trobem a l'inici de la Feixa Ampla i anem a l'esquerra.
5 h 40 min Retornem a l'aparcament.


Característiques:
Dificultat: Alta. Reservat a excursionistes amb bon rodatge muntanyenc.
Temps: 3 h 40 min (anada) i 2 h 10 min (baixada).
Itinerari circular. 
Desnivell: 850 metres.


Per veuere més fotos:

Veure el track de la sortida:

Comentaris

  1. Superba excursió per a descobrir el vessant més ignot, salvatge i pur del Cadí. Tanmateix cal tenir la petja molt segura i el cap fred per no patir un atac d'angoixa per l'incertesa de la ruta. Pels amants del terreny d'aventura autèntic. Gràcies JR per aquesta petita joia.

    ResponElimina
  2. Gràcies a tu per acompanyar-me en aquesta petita gran aventura personal.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada