CABUSSAR-NOS A LA COVA DE LA TAVERNA

No em diuen gaire cosa les coves doncs m'agraden els espais oberts, però crec que per fruir de la natura també cal conèixer-les. Vaig demanar als bons amics Antonio Satorra, Jaume Garcia i Soci de Juneda si volien portar-me. Per uns espeleòlegs refutats com ells, els hi va semblar poca cosa, però com sóc un pesat no van tenir cap altra opció que dur-me. Gràcies, no hi ha com tenir bons companys com vosaltres.
La cova és força divertida ja que hi ha alguns passos equipats amb grapes (tipus ferrata) i s'entra per una boca i se'n surt per una altra fent un circuit.

Característiques:
Dificultat: Mitja. A la cova cal grimpar uns passos amb esgraons metàl·lics

Desnivell:   + 100 metres - 100 metres
Distància: 2,7 km.
Inici i final: Presa de Margalef.
Temps: 23 min anada + 1 hora de la cova + 29 min de tornada = 1 h 54 min.

Descripció de l'itinerari:
Baixem una pista encimentada que ens duu al fons del riu de Montsant i seguim el camí a Ulldemolins. Cartell. També es podria baixar amb cotxe però hi havia neu.
8 min. Passem pel costat de damunt de la presa de Margalef que està plena i sobreeixís (ja veureu la importància que va tenir aquest detall en la nostra aventura).
20 min. Travessem una palanca sobre el barranc de la Taverna. Només passar-la prenem un corriol que surt a la dreta, barranc amunt. Aviat passem per la vora d'un antic fort que diu la llegenda que aprofitaven els maquis que s'amagaven en la cova.
23 min. Arribem a l'entrada de la cova de la Taverna. El nivell de la presa de Margalef arriba fins a l'entrada i quan està ple cal posar els peus/genolls a l'aigua. Els companys porten botes de goma i passen bé, però ... i jo!! Un, torna amb un parell d'un company i passo com puc el tràngol. Ja dins no hi ha cap problema aquàtic. Anem seguint un antic riu, encara hi corre un rierol. Trobem tres passos on hi ha unes grapes per remuntar algun pas elevat. No és pas difícil, sinó divertit. La direcció està marcada amb fletxes verdes i negres a la paret.
Més amunt la cova esdevé un caos de blocs amb algun tram amb llum exterior.
Amb l'aigua de l'entrada es fa difícil de preveure el temps que es pot estar però crec que amb una hora es fa bé, encara que nosaltres ens vam entretenir a fer fotos a les formacions del gel.
 A la tornada en 6 minuts ens situem  a tocar de la porta d'entrada. A la carretera estarem uns altres 23 minuts més.

Accés:
Agafem la carretera (C-242) que baixa de Bellaguarda a Ulldemolins. En el km. 19,3 trobem el trencall a la dreta que va al pantà de Margalef (T-713)
Passat el km. 6 prenem un trencall a l'esquerra cap a l'embassament de Margalef. Abans d'arribar a l'àrea de pic-nic hi ha un camí encimentat que prendre. Cal aparcar en algun marge o baixar fins el peu de la presa.

A la cova hi ha un gravat que representa un cèrvol. El Jaume ens el va ensenyar. La veritat és que el que va creure veure allí un cérvol crec que va donar el nom a la cova com a taverna i devia d'haver begut més del compte (amb tot el respecte del món).

Comentaris

  1. El nom de la COVA fa referencia a que es una cova que es troba al BARRANC DE LA TAVERNA.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lògicament... el que no sé és perquè al barranc de la Taverna se li diu així. (ara pensant pensant que va ser abans el nom de la cova o el nom del barranc???)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada