EL RACÓ MÉS DESCONEGUT DE LLEIDA: SERRALLARGA

 Ahir vaig decidir perdre'm per l'horta de Lleida. La meva fita era el Parc Ambiental de Serrallarga.
Va ser l'abocador de Lleida fins l'any 2000 - a quins llocs vas Joan Ramon - però la Paeria va fer una actuació. Una bona actuació cobrint l'abocador i fent una central d'aprofitar el gas que continua fent l'abocador. Crec que encara trau fluids que es deuen reciclar.
L'any 2006 es va inaugurar un parc ambiental pretenciós que la veritat amb els anys ha quedat degradat. Sembla un escenari de pel·lícula del far west. Hi ha una zona cuidada en començar la zona: uns bancs, una font (que no vaig veure si funcionava), un llac artificial (mig buit) i quatre arbres. Però no entrareu fàcilment doncs la porta està tancada i cal voltar-ho per l'altre costat i traginar tota la serra.
 Algunes dades el parc hauria de tenir 12 ha, però ja us dic que només està dignificat la part del davant. El cim del tossal arrodonit és de 220 metres. Malgrat la seva modesta alçaria tindreu la sensació de ser uns aventurers en assolir l'indret per senders perduts. I això que parlaven de 4 km de camins!!! I 10000 arbres, hauran d'aprendre a comptar aquests polítics de casa nostra...
Conclusió: Està molt bé inaugurar i fer-se la foto encara que el que veritablement té valor és saber mantenir. Llàstima que sols es converteixin tants projectes en bona voluntat.
No sé si he estat una mica negatiu, crec que malgrat tot val la pena fer-hi un tomb.
Com arribar-hi: No patiu, teniu l'aventura assegurada. No hi ha cap cartell informatiu. La millor forma és anar pel camí de Montagut (o de la Mariola) fins una cruïlla amb 4 ramals. Molt evident i llavors anar a la dreta i als 100 metres trobareu la porta tancada al parc. Tireu camí enllà i trobareu un ramal a la dreta on aturar-vos. Creueu l'asfalt i ja podeu entrar per darrer del Parc i anar voltant-lo. Veure tubs que oxigenen els materials del vell abocador.


Comentaris