SANT LLORENÇ DE MONTGAI: FONT DEL GAT I LA COVA DEL CAP MORT

 
No totes les entrades d'aquest blog han de ser genials. Aquí publico una descoberta que he fet fa uns dies i ho ha estat a Sant Llorenç de Montgai, com aquell que diu al menjador de casa meva. Sempre trescant per aquestes serres per descobrir de sobte un racó desconegut.

Descripció de l'itinerari:

En la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa /LV-9047) en el km 11,5 trobem un aparcament a la dreta per a dos cotxes.

Pugem per la dreta, cartell, als 40 metres trobem la font del Gat (en diuen la font del Ga) entre vegetació esponerosa (obaga). Continuem per un corriol perdedor. Hi ha dos trencalls que costa de seguir. Deixem el primer que surt a l'esquerre i un altre a la dreta que ens deixa de nou a la carretera. Una mica de paciència, nosaltres hi vam fer cap i vam haver de tornar a pujar.

El corriol és perdedor. Millor portar unes tisores i uns guants. Anem pujant entre vegetació cap a un barranc evident. Davant albirem un cingle on hi ha el forat amb l'entrada parada per un mur.


Un cop dins de la cova del Cap Mort albirem una balma d'uns 10 metres de profunditat. Coordenades UTM: 31T  x=322338  y=4637499. Hem estat uns 18 minuts en arribar-hi.

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris