PER L'ESPAI RAIMAT NATURA: DESCOBERTA PEL PANTA DE LA CLAMOR


Veig que al costat de Lleida han creat un espai - Raimat Natura  - que té per finalitat descobrir-nos un dels paisatges més curiosos de la Plana lleidatana, els vinyals i les basses de rec. Encara que la idea era bastir un indret ideal on muntar un restaurant paradisíac dalt d'un turó amb una panoràmica excepcional. Es un paratge arranjar amb passeres de fusta, cartells direccionals i no hi ha cap problema d'orientació. Es pot llogar bicicletes elèctriques, caminades de marxa nòrdica, vols en globus...  Més informació aquí.
El centre d'informació - només funciona els caps de setmana - però sempre podeu anar pel vostre compte. Nosaltres vam tenir sort perquè aquell dia feien una estada d'una quaranta comensals i tenien la tanca d'entrada oberta i vam poder fer els primers metres amb cotxe.
Croquis, perdoneu la poca ressolució.

COM ARRIBAR
En l'entrada del poble de Raimat ja trobem cartells que ens porten a l'espai Raimat Natura. Hem de travessar el poble i agafar una pista de terra. 
1,2 km Gir a la dreta on trobem una tanca. Oberta els caps de setmana. Nosaltres ens la vam trobar oberta i vam poder passar.
1,6 km Bifurcació. A l'esquerra hi ha l'aparcament dels itineraris de caminar. Recte amunt hi ha el centre de recepció. Nosaltres decidim pujar-hi per informar-nos.

Coordenades UTM: 31T  x=291218  y=4616050

DESCRIPCIÓ DEL RECORREGUT:
Del restaurant baixem pel camí per on hem pujat. 
0,150 km Cruïlla de camins. Anem a l'esquerra.
0,250 km Aparcament. Anem a l'extrem oposat. Per l'esquerra s'incorpora el camí de tornada.
0,520 km Plafó informatius dels tres recorreguts. 1,1 km Pantà de la Clamor,  2,7 km Abadia i 10,2 km Turons.

Anem pel costat del pantà. Hi ha força diversitat biològica. Veiem un milà només començar, un conill, un polleta d'aigua, una arpella...
Nomes cal anar seguint els cartells indicatius. Nosaltres farem el camí curt - estic en fase recuperació - anem vorejant el pantà. Hi ha passeres de fusta. Té el seu encant per un passeig fàcil
1,6 km Ens trobem amb el camí d'anada. Pugem pel camí d'anada.
2 km Fi del recorregut.
Per obtenir el track:
Powered by Wikiloc

Comentaris