TUIXENT TOURS: EL CAMÍ DEL FITER


El Fiter és un coster que domina l’extrem est del poble de Tuixent. Actualment està repoblat de pins roigs però només fa uns 70 anys aquest indret era totalment conreat, despoblat d'arbres, i encara es pot observar una xarxa de marges i camins. Alguns s’han recuperat però la majoria s’han perdut per sempre per la manca d’ús. Farà una trentena d’anys es va fer una tala i un tallafocs (actualmente totalment desaparegut). Per fer la tala es van obrir un conjunt de pistes forestals que també van desapareixen.

La Comissió de camins de Tuixent ha decidit netejar la pista del Fiter (per un puja el GR-150, per on davalla el camí de la carrerada i altres opcions). Hi ha pins petits i argelagues que estant creixent en la pista.


Descripció de l’itinerari:

FITXA TÈCNICA

VALORACIÓ: Circuit curt pels boscos del Fiter.

DIFICULTAT: Baia

TEMPS: 1 hora 24 minuts

LONGITUD: 4 km

DESNIVELL: 200 metres

Itinerari circular

Sortim de la Font del Coll a la plaça d’Amunt i seguim la carretera d’accés al poble.

4 min Casa de la Forestal centre d’interpretació de la Flora del Parc – un cop passada, agafem una fita que tira amunt, per l’esquerra.

22 min La pista fa un revolt molt marcat a l’esquerra. Recte tira el camí de Ventajola (més información aquí).

34 min Deixo a l’esquerra el camí que puja per la Carrerada del Miquel (més información aquí). Continuem per la pista.

49 min. Nou revolt de pista a la dreta. Recte amunt hi ha una fita que indica un sender fitat que travessa tot el Fiter. Abandono la pista que puja pel Camí del Prat, GR-150 - camí de Can Deu Serra (més informació aquí)

59 min Enllacem amb el camí del Cable (Veure aquí). El seguim uns 20 metres. El camí surt a l’esquerra. Hi ha un tram força pendent. Està menys fresat que el tram superior, més planer.

1 h 11 in Enllacem amb el camí que puja de la Carrerada d'en Miquel que ara seguim pita avall.

1 h 20 min Casa de la Forestal o Centre d’interpretació de la Flora del Parc. Sortim a la carretera que seguim cap al poble.

1 h 24 min Arribem a Tuixent.

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris