TUIXENT: ESPLUGA DE QUICO - BARRANC DE LA TEULERIA - RIBERA RIU DE MOLA

Espluga del Quico

Torno a posar al nas a l'Espluga de Quico (veure primer cop que hi vaig anar) per observar algun detall que se m'havia passat desapercebut. A la tornada decideixo baixar per la barrancada de la Teuleria, sense sender, descens reservat per reencarnacions de jabalins. Interès visual però un xic exposat.

Després de passar el pont del Regatell decideixo baixar per la ribera del riu de Mola, també sense sender però de bon passar encara que hem de trepitjar algun prat. Evitar malmetre'l.

FITXA TÈCNICA

VALORACIÓ: Curt passeig que ens permet conèixer l'Espluga del Quico, el barranc de la Teuleria i la ribera de riu de Mola.

DIFICULTAT: Mitja. La baixada pel barranc de la Teuleria és aventurera.

TEMPS:1 hora 20 minuts

LONGITUD: 4,7 quilòmetres

DESNIVELL: 115 metres

ITINERARI CIRCULAR

Descripció de l'itinerari:

De la plaça del Cadí (actual aparcament i davant de l'ajuntament) sortim de Tuixent per la carretera cap a Coll de Port (Solsona).

L'escola de Tuixent

7 min Agafem un trencall que puja a la Granja del Cinca però abans d'arribar-ne prenem un trencall a la dreta. Estem en l'antic camí al poble.

13 min Sortim al camí que puja als Planells de Sastró (veure pujada) i coll de Mola. Baixem per l'asfalt fins arribar al Pont de Regatell. A la vora hi ha la font del mateix nom. Agafem la pista de terra cap al Coll de Mola.

17 min Agafem un trencall que surt a la dreta que travessa un prat però es veu encara prou evident.

22 min A la dreta, amagada hi ha l’Espluga del Quico. No es veu des del camí, cal estar molt atents. La vegetació ens tapa la balma. Es una entrada triangular de dos metres per dos metres. Té una fondària aproximada d’uns 4 metres. Hi ha un ferro collat a l’entrada per penjar utensilis i un altre de fusta fixat amb ciment, segurament són ornaments bastits després de la Guerra Civil. Coordenades UTM:31T  x=382525  y=4675101. A la tornada enlloc de seguir el camí de pujada vaig a la dreta cap al barranc de la Teuleria.

Barranc de la Teuleria

27 min Arribo al barranc de la Teuleria. Amunt puja el camí a la Teuleria (veure aquí). Baixo per dins de la Teuleria. HI ha algun tram estret i veig que hi ha molta brutícia.

35 min Surto a la pista que va de la Font del Regatell a l coll de Mola (Gósol). Vaig a l'esquerra avall.

39 min Deixo a l'esquerra el camí que hem agafat per anar a l'Espluga del Quico (punt minut 17).

43 min Arrribo a la Font del Regatell. En lloc de tornar per l'asfalt. Decideixo cercar un baixador cap a un prat que va parel·lel al riu de Mola. Baix per un prat - ser respectuós amb l'entorn - A l'extrem del prat hi ha un camí que va pel costat del riu que podem seguir prou bé.

Per la banqueta del riu de Mola

54 min Abandono el camí de la banqueta i pujo a un prat.

57 min Surto a una pista. Poc després travesso el riu. A l'esquerra hi ha la granja del Peritxola. Arribo al Molí vell. Enlloc d'agafar el sender de la dreta decideixo continuar per la pista de l'esquerra, allargant el recorregut.

1 h 10 min Travesso la carretera i pujo cap al proper poble de Tuixent. A l'entrada del poble agafo un carrer costerut amunt que em duu a la plaça de Baix. Al costat de la font agafo un carrer costerut.

1 h 20 min Plaça del Cadí on he començat el recorregut.

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris