CAMPAMENT VALL DE SUSA (5a part): MONCENISIO I SUSA

Dijous, 25:
La tarda i la nit del dimecres va caure el cel i va ploure com si fos el diluvi universal. Semblava que el dijous no faria gaire bon temps així que els més foros de l'arquitectura bèl·lica vam decidir anar a visitar els fortins de Moncenisio (Mont Cenís). Només vam tenir temps de veure el Fortí deVarisello (Variselle). Si plovia teniem els paraigües prop!!!
No apareix a les guies oficials (millor) ja que el seu estat de conservació és penós i perillós i en qualsevol moment pot caure el sostre o caure en un forat... Tota una aventura.
Va ser construït a finals del s. XIX però aviat es va veure que no servia per protegir els atacs gals i fou abandonat. Va ser bombardejat entre els anys 1909 i 1910.
Nosaltres vam jugar a buscar, pensar i interpretar. Actualment és territori francès adquirir als italians en acabar la II Guerra Mundial.
Diuen que podria que fos aquest un possible pas utilitzat per Anibal per travessar els Alps acompanyat pels elefants africans i els seus soldats que posarien entre les cordes l'exèrcit romà.
A la tarda vam continuar fent turisme, ara per la ciutat de Susa que ens va sorprendre per les seves restes romanes: porta d'August, arc triomfal, aqüeducte i circ. També ens va sobtar


els campanars medievals que ens recordaven els nostres de la vall de Boi.

Comentaris