FERRATA DE PEÑAS JUNTAS

Teníem un bon plan A que era anar a la ferrata dels Patacons a la Mussara però la previsió del temps no pintava gairebé, així que ahir vam decidir al plan B que era anar a fer L'espolon de la Virgen a Guara. Quan estem esmorzar a l'hotel de Bierge veiem que ha plogut molt, els camps estan inundats d'aigua i ens fa por quan baixem al riu Mascun que hem de travessar. Mentre estem esmorzar en Felix ens diu que hagi a la vora hi ha una ferrata on no cal travessar el riu. Mirem per internet i veiem que és fàcil. Així que passem al plan C. Vist el que ha plogut i plou pel país crec que és la millor opció.
Es tracta d'una ferrata molt fàcil però abans hi ha 3 ponts tibetans que afegeixen una mica més de grau a la ferrata. De fet es podria arribar a fer la ferrata i saltar-se els ponts...
Atenció!! el darrer pont tibetà el vaig trobar molt fluix. Caldria tensar-lo més. Avui estava tot moll i tot relliscava; això afegia una mica de grau.
Descripció de la ferrata:
Accés:
Hi ha dues opcions. Nosaltres vam entrar al poble de Bierge (a-1227) i vam anar seguint els cartells.
En el km. 1,9 hi ha una baixada molt forta. Uns metres abans hi ha un petit aparcament a la dreta.
També es pot venir, sense entrar a Bierge, agafant un trencall que hi ha passat el cementiri de Bierge i dona a la pista que bé del poble. La pista està en bon estat. Alerta de no llençar-se amb el cotxe costa avall doncs l'aparcament no està indicat.
Aproximació:
Seguim la pista en sentit descendent.
6 min. Cartell informatiu. Per la dreta va el camí per on tornarem en acabar la ferrata o l'opció per fer la ferrata i no els ponts tibetans.
10 min. Trencall. Anem a la dreta i avall. A terra hi ha un cartell esborrat. En una foto d'una altra web he vist que posava: Recte a Aviego i a la dreta a la ferrata.
13 min. Arribem al riu Isuala. Anem a la dreta. Ja veiem l'estructura d'un pont tibetà.
16 min. Inici del Pont.
Descripció de la ferrata:
El primer tram té uns 6 metres de llargada. Ideal per ambientar-nos a caminar com uns funambulistes.
En acabar ens toca un muret dret d'uns altres 6 metres prou vertical. Un cop dalt ens tocarà baixar a buscar el nou pont tibetà.
I ara és de 25 metres. Així que caldrà prendre-s'ho amb molta calma. El pas del segon al tercer pont exigeix baixar a una roca i pujar al tercer. És de 8 metres però la veritat és que estava una mica fluix i tremolava (el pont i jo). Al final em feia una mica de pujada.
Un cop hem superat aquest pas fem cap a la ferrata. Per l'esquerra arriba el camí que baixa de la cruïlla del min. 6. Pugem per la paret que té molta grapa i es puja fàcilment. Anem amb tendència a l'esquerra. Als 45 minuts sortim de la ferrata que se'ns ha fet curta.
Tornada:
Als 8 minuts tornem a estar a la cruïlla del cartell.
14 min. Arribem al cotxe.





Per obtenir el track de la sortida. No és el meu.
Powered by Wikiloc


Comentaris