TROBADA SENDERISTA TRANSFRONTERERA: PORTELLA DE MENTET

Ahir vam celebrar la VIa Trobada senderista Transfonterera. Aquest any en la portella de Mentet ens havien de trobar els senderistes de la Catalunya Nord (França) i els de la Catalunya. Un any toca al Pirineu Oriental i l'altra al Central. Ens hem reunit una seixantena de caminadors encara que del vessant nord han vingut poca gent però ha estat una festa prou entranyable.
A destacar el dinar a Setcases on hem rigut molt, poder massa, i els de Lleida hem donat una mica la nota.
Descripció de l'itinerari:
Sortíem de l'aparcament inferior de l'estació de Vallter (1998 m) i remuntem fins a la part alta de l'estació on agafem el sender que remunta cap al vessant francés.
Com la pujada a la Portella de Mentet, es curt, decidim tirar cap a la Portella de Morens (a la que no acabem d'arribar) i tirem vers el Puig de la Coma Ermad (2495 m.) per estirar una mica les cames i fer un cim, modest, però cim. Amb una dialatada panoràmica vers el Gra de Fajol, el Bastiments i el pic de la Dona.
Ara reculem i passem prop de la Portella de Morens, roques de la Portella i davallem, ara si, cap a la Portella de Mentet (2411 m). Arribem a les 12 h que és l'hora en que comença l'aplec.
Hi ha moscatell, que han portat els francesos, i ratafia que han dut els catalans. També hi ha galetes Birba (les meves preferides). Però també ens toca sentir els parlaments que són, agraïdament breus, i cop després ens toca el descens directe cap a la base de l'estació d'esquí. Sembla que hagi de caure 4 gotes però finalment ens n'esquerem.
Dinem al restaurant La Cabanya de Setcases.

Comentaris