Passa al contingut principal

Seguidors

PIC DELS TRES CONSELLERS (TROIS CONSEILLERS)

Volíem anar a escalar però les condicions no ens van ajudar i ens vam haver de conformar amb pujar al pic dels Tres consellers. El primer - i únic - tresmil d'aquesta temporada. Vaig estar fa 25 anys per la zona i la veritat és que he hagut de repassar la meva llibreta ja que no recordava gaire el que havia fet. Vaig pujar des de la bretxa Chausenque i baixar per la bretxa del Neouvielle. No hi ha com estar jove.
Característiques:
Dificultat: Mitja. Pel pas d'accés a la Bretxa de Neouveille (II+) i caminar per una feixuga tartera.
Desnivell:  1170 metres.
Distància: 8,4 km
Temps: 6 hores
Descripció de l'itinerari:
Sortim de la presa de Lac de Cap de Long (2161 m.) que hem de travessar. En arribar a l'extrem hem d'agafar un sender costerut i trencacames que surt per l'esquerra (cartell).
18 min El camí més dret es suavitza però no us confieu. Anem flanquejant la vall cap a l'esquerra entre pedres i neret.
42 min Per l'esquerra marxa el camí que va al pas del Gat que ens permet anar a la vall del costat (Aubert). seguim contornejant/pujant el llac.
1 h 42 min Contornegem la muntanya i el camí desapareix entre el tarter malgrat les fites. Cal anar arran de la paret per evitar la munió de pedres que hem de saltar.
2 h 50 min Passem per la rimaia i agafem una vira amb un pas estret espectacular (II+). Hi ha un parabolt darrera que ens permet assegurar aquest pas si algú té problemes de passar-hi. Nosaltres al baixar ens vam assegurar.
3 h 15 min Arribem a la bretxa del Neouvielle (2901 m.) aquí comença l'Arete dels trois Conseillers que era la nostra fita però no ens veiem en cor de posar-nos i decidim anar a fer el pic dels Tres Consellers.
3 h 40 min Pic dels Tres Consellers (3039 m) on contemplem l'aresta per si un altre dia tornem.
Retornem pel mateix camí (6 h)
Per obtenir el track:


Powered by Wikiloc

Entrades populars d'aquest blog

LA MERAVELLA GEOLOGICA: ELS FEIXANTS DEL MONTSEC

L'excursió més superba del Montsec - al meu pobre criteri - és la que transcorre pels Feixants del Montsec. És com anar amb un parapent i anar volant la cinglera del Montsec d'Ares. Sempre amb els peus a terra però durant dos quilòmetres només tens un metre per caminar. A un costat la paret i en l'altre el buit.
Ara farà 13 anys vaig aconseguir enllaçar els dos extrems i després vaig portar una colla del CEL (crec que vam ser 33). Ara he tornat i encuriosit observo que hi ha un corriol que recorre tot l'itinerari. Ha perdut un punt de salvatgia però recoi quina diferència més agradable.
Veig per internet que molta gent hi puja per la canal de l'Embut i baixa el Feixant. Mata amb un dia dues de les millors excursions del Montsec. Tot és combinable però m'agrada dedicar un dia a cada sortida ja que tenen prou cos. No cal matar tot el que és gras...
Característiques:
Dificultat: Entre mitja i alta. Els passos no són difícils tècnicament però si que cal no tenir ver…

PORTAR EL MONTSEC EN EL COR: DESCENS DE ROCA LLISA

Mai com avui m'ha dolgut descobrir una raconada del Montsec, la meva estimada muntanya, però he hagut de fer "tripas corazón" i explicar-vos un tresor, Roca Llisa, damunt de la font de les Bagasses. És un terreny inhòspit, feréstec totalment salvatge però d'una bellesa total. Crec que cal posar uns metres de cadena per poder superar uns 50 metres de paret tombada per poder fer tot el recorregut sense problemes. Em caldrà voluntaris per pujar els trams de cadena. Si esteu interessats deixeu-me un comentari en acabar l'article. Si acabo el projecte algun any serà un recorregut molt atractiu del Montsec com ara ho són la canal de l'Embut o la Feixa del Montsec...però hi ha feina. A diferència dels anteriors aquí tot és més salvatge.
La contrada la vaig descobrir quan vaig recórrer el barranc que puja de la paret de l'Isard fins la Pedrera de Meià.
Per fer el recorregut he hagut de fer un rapel de 50 metres penjant d'una bona savina.
Descripció de l'i…

MONTSEC SUPREM: PELS BUNQUERS DE LA COLUMNA DURRUTI

Per motius logístics decideixo tornar als nius de metralladores que van construir la columna Durruti que va defensar l'avanç del feixisme a les terres catalanes. La columna Durruti va ser finalment militaritzada amb el nom de divisió 26 i va ser situada en un dels punts de més difícil defensa, la carena del Montsec, i els anarquistes sempre es van queixar que la República mai els hi va passar armament mínimament acceptable mentre veien que altres divisions de caràcter comunista eren més ben proveïdes. Malgrat aquesta trista circumstància fou la divisió que millor va defensar l'ofensiva final de Franco sobre Catalunya i molts van morir defensant aquesta muntanya farcida de trinxeres.
Aquesta sortida l'he fet un fotimer de cops però mai pujant des de la fita - la manera més fàcil - i aquí miraré de fer-vos una breu descripció. Veure pujada des del pas de Nerill. Vam deixar un cotxe a Hostal Roig i aquesta circumstància ens va permetre fer una travessa molt interessant.
Caract…