Passa al contingut principal

Seguidors

RUTES PER LES RESTES DE LA GUERRA CIVIL A ALBATÀRREC


Hi ha dies que tens l'estranya sensació de ser útil a la societat i no fer les coses pel teu plaer personal, on l'altruisme s'imposa a l'egoisme. Aquesta va ser el sentiment que vaig tenir el dissabte quan vaig col·laborar amb el grup Àgora Albatàrrec que va celebrar l'inici de les Rutes de la Guerra 1936-39 a Albatàrrec. Aquest esforç va ser compartit per una bona colla de batarrencs i batarrenques que van escarrassar per fer una jornada redona. Gràcies també als que vàreu participar. Espero que complementeu aviat tots els recorreguts. 

Es com fer un joc de descoberta amb elementes que tenim al poble de la Guerra Civil (19 elements). Hi ha quatre nivells:

Nivell verd: 3 nius de metralladores - 3,5 km - temps aproximat: 40 minuts.

Nivell blau: 5 nius de metralladores - 8 km - temps aproximat: 1h 30 minuts.

Nivell Roig: 10 elements de la Guerra Civil - 10 km - temps aproximat - 3 h.

Nivell Negre: 19 elements de la Guerra Civil - 14 km - temps aproximat - 4 h 30 minuts.


De cada element que localitzeu feu-nos una foto i quan les tingueu totes ens les envieu a rutarestesalbatarrec@gmail.com i us enviarem un diploma que justifica que heu fet el recorregut. Dissabte, ho van fer 96 persones. Anima't.


Podeu trobar informació clicant a localització dels punts en un mapa i una breu informació de cada element (estat, funció, ...) o per obtenir els díptics explicatius.

També podeu consultar: Vestigis de la Guerra Civils a Albatàrrec.Gràcies a totes/tots que vau fer possible aquesta bella jornada on hem tret la pols del nostre patrimoni oblidat. Esperem poder-lo endreçar ben aviat.

Entrades populars d'aquest blog

LA MERAVELLA GEOLOGICA: ELS FEIXANTS DEL MONTSEC

L'excursió més superba del Montsec - al meu pobre criteri - és la que transcorre pels Feixants del Montsec. És com anar amb un parapent i anar volant la cinglera del Montsec d'Ares. Sempre amb els peus a terra però durant dos quilòmetres només tens un metre per caminar. A un costat la paret i en l'altre el buit.
Ara farà 13 anys vaig aconseguir enllaçar els dos extrems i després vaig portar una colla del CEL (crec que vam ser 33). Ara he tornat i encuriosit observo que hi ha un corriol que recorre tot l'itinerari. Ha perdut un punt de salvatgia però recoi quina diferència més agradable.
Veig per internet que molta gent hi puja per la canal de l'Embut i baixa el Feixant. Mata amb un dia dues de les millors excursions del Montsec. Tot és combinable però m'agrada dedicar un dia a cada sortida ja que tenen prou cos. No cal matar tot el que és gras...
Característiques:
Dificultat: Entre mitja i alta. Els passos no són difícils tècnicament però si que cal no tenir ver…

PORTAR EL MONTSEC EN EL COR: DESCENS DE ROCA LLISA

Mai com avui m'ha dolgut descobrir una raconada del Montsec, la meva estimada muntanya, però he hagut de fer "tripas corazón" i explicar-vos un tresor, Roca Llisa, damunt de la font de les Bagasses. És un terreny inhòspit, feréstec totalment salvatge però d'una bellesa total. Crec que cal posar uns metres de cadena per poder superar uns 50 metres de paret tombada per poder fer tot el recorregut sense problemes. Em caldrà voluntaris per pujar els trams de cadena. Si esteu interessats deixeu-me un comentari en acabar l'article. Si acabo el projecte algun any serà un recorregut molt atractiu del Montsec com ara ho són la canal de l'Embut o la Feixa del Montsec...però hi ha feina. A diferència dels anteriors aquí tot és més salvatge.
La contrada la vaig descobrir quan vaig recórrer el barranc que puja de la paret de l'Isard fins la Pedrera de Meià.
Per fer el recorregut he hagut de fer un rapel de 50 metres penjant d'una bona savina.
Descripció de l'i…

El camí pel funicular de Camarasa

Després de tres dies netejant el camí del funicular de Camarasa amb els companys crec que ja toca publicar-lo. Aprofiteu per anar-hi ara ja que hi ha llocs molt boscosos i segur que la propera primavera ja costarà de resseguir.Ara, penseu que hi ha encara molta cosa per descobrir. Damunt de la plataforma hi ha una pedrera que segons la cartografia és bestial. Hi ha refugis que podrien correspondre a la Guerra Civil. Hem trobat força bales d'aquella època que explicarien combats pel domini de la zona, força llaunes de menjar pressumiblement de la mateixa època ... encara hi ha molts misteris al voltant d'aquest paratge que romania desconegut per bona colla d'excursionistes.
Gràcies a la colla de la pessigolla que ens vam aplegar el dissabte i molt especialment a en Feliu Isard que va ser l'ànima mater, en Gustavo, que va ser que va fer el primer "disseny" del sender i en Pep Godoy que va currar com un jabato. Característiques: Dificultat: Baixa encara que hi ha a…