TRINXERES LOCALITZADES DAVANT DEL RIU SEGRE


 L'altre dia parlo amb en Xavier Eritja del poble i em comenta que al seu tros hi ha les restes d'unes trinxeres que donen directament sobre el riu Segre. Falta temps perquè quedem un dia i localitzem aquestes vestigis del Front del Segre.

Té un punt inèdit ja que el fet que la comarca del Segrià sigui una comarca fonamentalment agrària ha comportat que la majoria de trinxeres foren replanades pels pagesos per aprofitar l'espai per poder conrear els camps. La majoria de les trinxeres foren tristament malmeses. No podem avaluar aquest fet amb la perspectiva actual ja que ara tenim molt clar que es tracta d'un patrimoni cultural a respectar però hem de tenir clar que quan es van destruir no era pas així.

Quedem a les 10 h a la plaça Sant Salvador i llavors comença a ploure, però no suposarà cap problema per poder explorar aquest nou espai de Memòria.

Referent a la localització dir-vos que està davant de l'Illa de la tercera república. Tenen clarament un centenar de metres que es poden seguir actualment però si es netegessin els laterals de ben segur que surtirien molts més metres. Coordenades UTM: 31T  x=299782  y=4605377.

El track per arribar-hi:

Powered by Wikiloc

Comentaris