ROCA DEL CORB: PER LA FEIXA DE LA ROCA DE L'ERMITA

 
En aquesta entrada només vull explicar-vos l'existència d'una feixa que permet anar de l'ermita de Sant Salvador a la roca del Corb sense necessitat d'haver de baixar a la pista. Ara cal passar per una feixa estreta per on només podeu passar si no teniu vertigen i una mica de sentit de l'aventura.

Descripció de l'itinerari:

Aparco el cotxe al trencall cap a la masia de Torrent (3,5 km des de Peramola). Agafo la pista que hi duu a la casa però aviat vaig seguint les marques blaves i grogues. Passo per darrera de la casa per un sender en mig de la roureda.

15 min Sortim a un camí carreter que seguim a la dreta.

Pujo per un codolar encarant-me cap a un pal que aguaito des de sota.

18 min El pal indicador senyala l'itinerari de la roca del Corb. Anem a la dreta. Tornaré per l'altre costat després de fer el tomb.

24 min Corral abalmat.

32 min Casa del Corb. Casa troglodítica, impressionant. Cal tenir present que després de la Guerra Civil encara era habitada. Penseu que havia menys diferència en la seva manera de viure amb el món neolític que en l'actualitat. Es pot veure el forn, les habitacions, l'estable pels animals. Malgrat estar deshabitada, havia un canvi de temperatura ben notable amb l'exterior que era molt fred. Agafem el camí que surt arran del cingle.

40 min M'incorporo a una pista (procedent del grau de Porta i can Boix) i vaig a l'esquerra.

44 min Abandono la pista i m'enfilo per un corriol entre codolar que s'enfila muntanya amunt. El terra és moll i cal pujar amb cura.

1 h 02 min Arribo a l'ermita de Sant Salvador (941 m.). Diuen que és l'ermita romàtica més petita de Catalunya. Contrada encisadora encara que no puc fruir de la panoràmica de l'entorn.

Torno avall, però als tres minuts abandono el camí en un revolt que fa a l'esquerra i continuo en la direcció que duia fins localitzar una fita. Coordenades UTM: 31T  x=356267  y=4659757. Giro l'espero de la roca de l'ermita i davant tinc una feixa a l'obaga. Davant la roca del Corb. M'hi fico.

Cal mirar-se bé els passos, quan s'estreny el millor és cercar una feina paral·lela superior o inferior. Travesso un tram amb vegetació.

1 h 18 min Arribo al coll entre la roca del Corb i la roca de l'Ermita. Remunto cap a la roca del Corb. Hi ha dos trams de cadenes que faciliten la pujada.


1 h 29 min Roca del Corb (987 m.). Panoràmica superba que dona la sensació de llibertat. Retornem al coll. Segueixo un sender costerut pita avall.

1 h 39 min Pista. Anem a l'esquerra.

1 h 44 min Deixo a la dreta el camí al coll de Mu i a la serra de Sant Honorat.

1 h 50 min Pal indicador per on he passat en començar la circumval·lació. Vaig a la dreta baixant pel codolar i seguint el camí d'anada.

2 h 11 min Pista on hem començat l'excursió.

Track on hi ha la feixa encara que vam fer la caminada en sentit oposat: 

Powered by Wikiloc

Comentaris