FUMERAL (XEMENEIA) DE L'HORT DEL PUBILLET DE MONTOLIU (AVE FENIX)


(Fa un mes que em vam operar del cor -  canvi de vàlvula - i avui he volgut a tornar a caminar i escriure en aquest blog. Ja veieu vull renàixer com l'ave fènix que creix de les seves cendres. Durant uns mesos em tocarà fer poca cosa i anar poc a poc...)

L'altre dia vaig llegir que l'ajuntament de Montoliu acabava de declarar BCIL el Fumeral de l'Hort del Pubillet de Montoliu. Només per això crec que es mereix una sortida.


FITXA TÈCNICA:

Valoració: Itinerari per conèixer els contorns d'Albatàrrec i Montoliu aprofitant els canals.

Dificultat: Baixa.

Temps: 1 hora 10 minuts

Distància: 4,6 km.

Desnivell: Plana

Itinerari circular.

Descripció de l'itinerari:

Sortim del Centre Atenció Primària (CAP) en l'extrem del poble d'Albatàrrec i  agafem  el carrer de les Escoles.

0,25 km Fem cap al canal de Serós que no arribo a travessar. Anem per la dreta, aigües avall.

1,1 km Per la dreta surt el camí cap a l'ermita de l'Abella (Tanatori). Es pot trobar descripció de l'itinerari a l'ermita de l'Abella i niu de metralladores de l'Abella travessant un tram de camp. Continuo per la banqueta del canal de Seròs.

2 km Pont sobre el canal. El camí s'enfila cap a Montoliu. Per la dreta va a l'ermita de l'Abella - Albatàrrec. Continuo per la banqueta.

2,1 km Travessem la carretera de Montoliu. Continuo per la banqueta. Girem a la dreta per no passar pel tram estret del canal on hi ha les marques del 6 dits.(per saber més clicar el nom), baixant el camí principal.

2,250 km Travessem la carretera a Sudanell. Ja albirem perfectament el fumeral. Passem per la vora d'un pi monumental. Continuem la pista i abans d'arribar a la sèquia de Torres, anem per un camp.

2,3 km Torre de la Fumeral del Pujolet amb 20 metres d'alçada. Es pot entrar dins i es hi veure que està ennegrit perquè es feia foc. Era un molí d'oli i d'aquesta forma es treia el màxim rendiment de les olives. Coordenades UTM: 31T  x=298653  y=4604173

Baixem a buscar la sèquia de Torres que anem seguint en sentit invers (dreta). Poc després passem la carretera que baixa de Montoliu. A la vora hi ha una altra xemeneia on anirem un altre dia.

3,8 km Abandonem la sèquia i adrecem per un camp a l'esquerra per evitar un tomb. Aviat tornem a prendre la baqueta de la sèquia. Anem a la dreta uns metres.

4 km Arribem a la Sènia per on podem travessar la sèquia de Torres. Era un inginy per pujar el nivell de l'aigua i poder regar terreny elevats.

Seguim el carrer de la Sènia, passant pel costat de l'escola Sant Salvador.

4.150 km Rotonda d'entrada a Albatàrrrec venint per la carretera de Sudanell - Montoliu. Seguim la carretera cap al poble.

4,450 km Plaça de la Sardana. En l'extrem hi ha el monument a la feminista lliurepensadora Soledat Estorach

4,55 km Centre  Assistència Sanitària (CAP) on hem començat el recorregut.

Per obtenir el track: 

Powered by Wikiloc

Comentaris