DOCUMENT: ON ESTAVA EL CAMP DE CONCENTRACIÓ DE LA FABRICA VILALTA DE LLEIDA?

Quan comença lOfensiva Final franquista sobre Catalunya cauen en poder del feixisme nombrosos presoners. Aquests són conduïts vers la ciutat de Lleida on cal bastir un camps de concentració per acollir la població presonera.

Per veure el vídeo de la caiguda de Castelldans i els presos republicans que es van capturar, clicar damunt la imatge.

Així es va habilitar els camps de concentració de: La Seu Vella, el seminari vell, el seminari (edifici del Rectorat actual) i la fàbrica Vilalta. A més de la presó de Lleida.


Per internet he trobat que la fàbrica de conserva Vilalta estava al carrer Alcalde Costa. Era propietat de Ricardo Vilalta. 


Cercant per la cartografia aèria de 1945, i especialment de 1956, veig un solar que coincidiria amb l'emplaçament del camp de concentració. També trobo per Facebook qui em confirma la troballa.

Així, la fàbrica Ricardo Vilalta (per més informació de la fàbrica i d'altres indústries de conserva de la ciutat clicar aquí). Estaria situada en la cruïlla de carrers Alcalde Costa amb el carrer República del Paraguai on actualment hi ha un descampat que és utilitzat com aparcament. De petit recordo haver passat pel carrer Ramon Soldevila i haver vist un mur alt amb filferrades bastides en la part alta.
Vista actual de la ubicació del camp de concentració.

Tristament no tinc més informació sobre el camp de concentració de la fàbrica Vilalta.





Per visualitzar els meus Vestigis de la Guerra Civil localitzats:

Comentaris