CAPTIVAT PER LA BELLESA DE LA FAGEDA DE SALENQUES


He transitats molts cops per la vall de Salenques però sempre havia estat de pas. Avui he anat a contemplar la bellesa de l'indret i m'he quedat captivat pels faigs (fagus sylvatica), un dels arbres més encisadors de casa nostra. A grans trets hem pujat per la riba dreta del riu (GR-11) i hem baixat per l'altre vessant. Excursió que se'ns ha fet molt curta i hem anant caminant fins al refugi de Conangles.


FITXA TÈCNICA


VALORACIÓ: Excursió molt interessant per un paisatge superb entre les llums dels faigs. La sortida queda molt curta.

DIFICULTAT: Baixa.

TEMPS: 2 hores 08 minuts

DISTÀNCIA: 5 km

DESNIVELL: 200 metres


DESCRIPCIÓ DE L'ITINERARI:
Aparquem en el km 147 de la carretera a la Val d'Aran (N-230). En l'extrem de l'aparcament veiem un sender que davalla per la dreta i que seguirem. Hi ha un cartell informatiu. Passem per sota de la carretera.

6 min Cruïlla de camins. Per la dreta ve el camí per on retornarem. Per l'esquerra uns esgraons ens permeten sortir a la carretera. Anem rectes seguint les marques blanques i vermelles del GR.
Anem caminant entre bells exemplars de faigs. Anem per la vora del riu Salenques amb algun toll temptador per banyar-se.
43 min Bancs de fusta per assaborir una conducció d'aigua. Tipus font.

48 min Cruïlla de camins. Per l'esquerra puja el camí als estanys d'Anglios i el GR-11. Anem per la dreta on trobem la passarel.la que ens permet canviar de vessants. El camí està menys fressat. Per l'esquerra surt un camí que puja per la vall de Salenques. Anem baixant.

1 h 58 min Palanca per canviar de vessant i enllaçar b el camí d'anada.
2 h 08 min Aparcament on hem iniciat el recorregut.

Per obtenir el track.
Powered by Wikiloc

Comentaris