ILLA DE LOBOS: VOLCÀ DE LA CALDERA


L'illa de Lobos es troba situada a l'extrem nord de Fuerteventura, a tocar de Lanzarote (que es veu perfectament). Antigament havia hagut llops marins, d'aquí el nom. Actualment no hi viu ni els humans encara que cada dia arriba una munió de turistes. Per accedir cal demanar un permís que et poden tramitar algunes de les mateixes empreses que s'encarreguen del trasllat en vaixell (llanxa en el nostre cas). Només es pot romandre a l'illa quatre hores. Hi ha un circuit de circumval·lació que no vaig fer, ja que vaig preferir fer l'ascensió a la muntanya de la Caldera. Hi va pujar molta gent, tots estrangers, els del país d'Espanyastan es van quedar per la platja. 


Descripció de l'itinerari
:

En sortir del moll d'embarcament tenim el Centre d'intrepretació del turista. Anem a l'esquerra. No cal patir gaire. Tot es ple de cartells. Aviat per l'esquerra apareix un trencall que va a la platja de la Caleta. Nosaltres anem per la dreta, la nostra muntanya ja es veu clarament.



24 min Bifurcació de camins. Per la dreta marxa el camí al far de Martiño però nosaltres anem a l'esquerra.

30 min Fins ara hem anat planejant però al peu del volcà comença la pujada. El camí està empedrat i es fa una mica feixuc. M'hagués agradat més trepitjar el terra natural, encara que puc entendre algun tram de llosa en llocs molt precaris o pendents.

33 min Arribem a la carena i ara ens toca pujar ferms fins al cim.

44 min Cim de la Caldeta (124 m). No es gaire evident la caldera volcànica ja que el crater sembla abocat cap al mar. Ara la visió sobre l'illa és encisador. Lanzarote està a tocar. No podem demanar més.

Davallem pel camí d'anada però abans d'arribar a l'embarcador anem al Puertecito on s'acumula els guiris més guiris (1 h 34 min). Recomanaria anar al far de Martiño per complementar la sortida.

Per saber més sobre les excursions de Fuerteventura, clica aquí
Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris