PEL VOLCÀ DEL CALDERON HONDO


El Calderón Hondo és el volcà més concorregut de Fuerteventura. No presenta cap dificultat remarcable. Vaig tenir el gran goig de poder anar-hi amb els meus nets i filles. Tot un plaer. Algun consell per a persones poc caminadores: si es fa en direcció oposada a la descrita aquí la pujada es fa més llevadora (encara que tampoc es que sigui una ascensió exigent) i vaig observar que a l'altre extrem, on hi ha la pujada principal al volcà havia un aparcament que t'estalviaria tota la circumval·lació al volcà.


Descripció de l'itinerari:
El primer repte és trobar el punt d'inici. A veure si les meves indicacions us ajuden a localitzar l'inici del recorregut. En el km 4 de la carretera FV-109 de Lajares a Corralejo hi ha un trencall. Anem a l'esquerra (nord) al 1,1 km aparquem. Per la dreta surt la pista. Alerta, en el track hi ha aquesta aproximació indicada a l'anada. Aparcament sense cap indicació.

13 min Bifurcació. Per la dreta va el camí planer que contorneja el volcà per la dreta. Recomanable si aneu justos de forces. Nosaltres anem per l'esquerra.

18 min Trencall a la dreta que mena al que sembla una gravera. Anem a posar el nas i tornem al camí principal  (6 minuts que no cal fer).


20 min Abandono el camí principal i agafo un carrerany que surt a la dreta. Després d'un bon tirapit inicial surto a la carena.

35 min cim de la Montaña Colorada (242 m.). Ara em toca davalla a una ampla collada.

38 min Collada (212 m.). Per l'esquerra s'ajunta el camí principal que ara seguim cara amunt. Pujada ferma.

46 min Surto al cràter. Ara hi ha dues opcions: Voltar-lo per l'esquerra amb algun pas estret o per la dreta que puja al vèrtex geodèsic. Trio aquesta darrera opció.

53 min Cim del volcà (272 m.). Continuo la circumval·lació pel costat del cràter. Hi ha un tram rocoòs.

1 h 07 min Surto a un mirador - on hi ha una munió de gent fent-se fotos que després pengen a instagram -. Ara ens toca la baixada ferma.

1 h 11 min Plana. El camí te trams empedrats. Camí molt evident que va revoltant la muntanya per la base.

1 h 42 min Enllacem amb el camí d'anada.

1 h 54 min Aparcament.

Per saber més sobre les excursions de Fuerteventura, clica aquí

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris