VOLCÀ MALPAIS DE LA ARENA - VOLCÀ DE LOS SALTOS


Segurament la principal dificultat d'aquest recorregut és trobar on comença, esperem que amb les nostres explicacions ho trobeu fàcilment. Després crec que tot es prou evident encara que hi ha trams sense senders. Els craters pels excursionistes pirinencs tenen un to exòtic que justifiquen amb escreix el nostre esforç. El volcà del Salto ens permet circumval·lar-lo sense dificultats. El volcà de la Arena té la particularitat de tenir tres craters, que més voleu per tan poc preu. Per cert, aquest va ser el darrer volcà actiu de l'illa, fa 10.000 anys.
Alerta em falta la pujada al volcà de los Saltos (coses del GPS)


Descripció de l'itinerari
:

En el km 3,5 de la carretera de La Oliva a Villaverde agafem un trencall que ens ha de dur a punt concret on es troben dues pistes. Anirem per la dreta i tornarem per l'esquerra. Coordenades UTM: 28R  x=605743  y=3167294.

8 min Abandonem la pista i agafem un corriol que surt per la dreta. No hi ha cap indicaci´especifica.

15 min Sortim a una carena. Anem a la dreta amunt.


22 min Fem cap al cim/cràter del volcà de los Saltos (342 m.) i fem la circumval·lació pel cràter. Sense camí però sense cap mena de problema.

32 min Completem el tomb i davallem del volcà.

40 min Enllacem amb la pista d'anada.

50 min Cruïlla anem a l'esquerra.

1 h 17 min Abandonem la pista i pugem per un carrerany poc evident. Anem pujant per un terreny de on pujar si sabem buscar el millor pas.

1 h 30 min Sortim a la carena d'un cràter. Anem a l'esquerra. Davant tenim uns murs de roca que impressionen. Cal vorejar-lo per la dreta. 


1 h 40 min Arribem al cim del volcà del Malpaís de la Arena (422 m.) on hi ha la base d'un vèrtex malmès. Baixem pel vessant oposat de la muntanya on aviat trobarem una canal costeruda on trobem una tartera de pedra menuda que fa de bon baixar.

1 h 55 min Fem cap a un camí ben evident. Anem a l'esquerra.


2 h 08 min Arribem a una antiga pedrera que segurament deuria donar nom al volcà de l'Arena. Seguim una pista.

2 h 14 min Sortim a una pista que mena a una granja que ens ha quedat a l'esquerra. Agafem un sender.

2 h 34 min Arribem a la cruïlla on hem deixat el cotxe.

Per saber més sobre les excursions de Fuerteventura, clica aquí

Per veure el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris