QUINA VERGONYA!!! CAMINADA REIVINDICATIVA CASA MACIA - VALLMANYA

Quina vergonya...veure com es va ensulsiant la casa Macià a Vallmanya (Alcarràs - Gimenells). Els nostres polítics - tots - no donen la talla que s'espera d'ells. Caldria preguntar-nos si el problema romandria si la masia estigués a l'àrea metropolitana de Barcelona. Les Terres de Lleida deixem caure el nostre patrimoni històric i cultural...si us plau, poseu-vos les piles polítics de casa i feu alguna cosa seriosa pel país. 

Ens apleguem una quarantena d'excursionistes per fer la caminada reivindicativa. Ens acompanya el geògraf Ignasi Aldomà que ens complementarà la caminada amb reflexions i poemes de km0 que ens parlen del bell paisatge de la Catalunya interior. Igualment Ferran Dalmau ens explicarà com està la gestió del desastre de la casa Macià.

FITXA TÈCNICA

VALORACIÓ: Recorregut prou interessant per L'ignot interior (llibre d'Ignasi Aldomà que ens permet descobrir les terres desconegudes de les Terres de Lleida.

DIFICULTAT: Baixa

TEMPS: 1 hora 30 minuts

LONGITUD: 6 km

DESNIVELL: Practicament pla (80 metres de desnivell).

Breu descripció de l'itinerari:

Comencem baixant a buscar la clamor de Vallmanya (0,6 km) que anirem remuntant per l'esquerra -ara per un camí asfaltat - fins arribar a la part alta de la vall (2,4 km) on fruïm d'unes espectaculars visions de la casa del president de la Generalitat. L'Ignasi ens explica l'evolució del paisatge. Ara marxen per la vora d'un camp de panís fins que trobem  un baixador que ens permet arribar a un camí que va a frec del talús.


3,3 km Comencem la baixada cap al fons de la clamor. A l'esquerra podem albirar una bassa de gran dimensions que voregen. 

4 km Sortim a tocar de la carretera. Veiem que han segat el panís a tocar de la clamor de Vallmanya i decidim anar paral·lels a la clamor i no anar per l'asfalt.

5,5 km Sortim a una pista i anem a la dreta, creuant la clamor per un pont. Anem remuntant.

6 km Arribem de nou a la casa Macià. Davant podem veure l'antiga escola rural i la casa dels caçadors encara en bon estat. En les portes de la masia observo algun impacte de bala de difícil datació.

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris