LA COVA DEL SOLDAT: TAN APROP I TAN DESCONEGUDA


La cova del Soldat és una balma que està a tocar del poble de Fórnols i a tocar de la carretera, per tant d'accés relativament còmode. Malgrat això, no està inclosa en els catàlegs de coves que hi ha per internet (pe. espeleoíndex) que seguim. Per la zona tenim descrites coves com: Cova dels Gegants (Adraen), Cova d'Esquerols (Josa), i a Tuixent:  Cova del Cabanil, Balma del cingle del Solà i l'Espluga del Quico. Ens faltaria explicar l'Esplugaoscura, la balma del Tut...

Accés: Aparquem a l'entrada del poble de Fórnols.

Escletxa sobre la carretera

Aproximació: Seguim la carretera cap a La Seu d'Urgell. Als 250 metres veiem en el cingle de la dreta la sortida de la cova. Es pot pujar escalant (III, brut i exposat) millor seguir la carretera.

370 metres Abandonem l'asfalt i ens enfilem per talús de la dreta. En una pedra podem llegir en vermell Cova amb una fletxa. Anem seguint les marques de pintura amb una tendència a la dreta.

Boca d'entrada

5 minuts Trobem una corda que ens ajuda a grimpar un parell de metres. La boca ens queda una mica a la dreta de la corda. L'entrada és estreta i cal descendir un metre. Coordenades UTM: 31T  x=377322  y=4679187

Un cop dins anem progressant per una escletxa. A la meitat hi ha un ressalt que ens exigeix grimpar. Als 50 metres (aprox) sortim a l'exterior en una curiosa balconada. Una roures ens impedeixen veure enllà. Per tornar vaig preferir fer un rapel fins la carretera. Son uns 12 metres.

Topografía d'espeleoindex

Per veure la filmació:

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris