dilluns, 23 d’abril de 2012

EL PONT DE LES 5 BOQUERES

Dins del procés de recuperació cardiològic que estic fent, avui hem anat la Montse i jo a buscar el pont de les 5 Boqueres. Un racó que segurament no coneixeu. Penseu que aneu a buscar l'únic pont que l'aigua passa per dalt i la gent va per la llera. Si en voleu saber més haureu de llegir l'itinerari.
Descripció de l'itinerari: Iniciem el recorregut en un eixamplament que hi ha en el quilòmetre 8,9 de la carretera C-230a que va de Montoliu a Sudanell. Al costat hi ha la sèquia de Torres. Creuem la carretera i prenem un camí carreter que va una estona paral·lel a la sèquia. Anem pel GR-3. Observeu que a la dreta tot són arbres fruiters i regadiu mentre que a l'esquerra, on no arriba l'aigua tot és secà. 18 min. Arribem al PONT DE LES 5 BOQUERES (145 m.). Si mireu bé té 5 arcades (d'aquí el nom). Per dalt passar el canal de Seròs formant una mena de gran aqüeducte - que no serà romà, però si que es va bastir l'any 1912 (ara fa 100 anys) en la primera construcció hidroelèctrica que es va construir a Catalunya. L'aigua del canal de Serós és captada en les Comportes de Lleida duen l'aigua fins a l'embassament d'Utxesa i d'aquí a la central de Serós (encara que els d'Aitona és queixen que no hauriem de dir de Serós perquè està al terme seu).
. Per sota també s'escola el riu Set que va pel fons de la vallada.

Creuem el pont i per l'altre costat per l'esquerra se'n va el GR-3 i nosaltres anem a la dreta a creuar de nou el pont (per una altra arcada)i tornar per l'altre costat de la vall cap a Sudanell.
35 min. Sortim a la carretera al costat de la vila de Sudanell. Podem tornar per la carretera però és preferible creuar-la i pujar un centenar de metres i prendre un camí carreter que surt per la dreta.
36 min. Anem pel camí Fondo.
39 min. Travessem el riu Set.
43 min. Sortim a l'esplanada on hem deixat el cotxe.Característiques:
Dificultat: Molt baixa. Itinerari circular.
Temps: 43 min. 
Distància: 3 quilòmetres.
Desnivell: Inapreciable.
En el Wikiloc podreu trobar el track per si us interessa (clicar sobre el mapa)

1 comentari:

  1. per llà prop teniu cap Riu Sec? no que no baixi aigua, que ja m'ho penso, si no que se digui així

    ResponElimina