EL PONT DE LES 5 BOQUERES

Dins del procés de recuperació cardiològic que estic fent, avui hem anat la Montse i jo a buscar el pont de les 5 Boqueres. Un racó que segurament no coneixeu. Penseu que aneu a buscar l'únic pont que l'aigua passa per dalt i la gent va per la llera. Si en voleu saber més haureu de llegir l'itinerari.
Descripció de l'itinerari: Iniciem el recorregut en un eixamplament que hi ha en el quilòmetre 8,9 de la carretera C-230a que va de Montoliu a Sudanell. Al costat hi ha la sèquia de Torres. Creuem la carretera i prenem un camí carreter que va una estona paral·lel a la sèquia. Anem pel GR-3. Observeu que a la dreta tot són arbres fruiters i regadiu mentre que a l'esquerra, on no arriba l'aigua tot és secà. 18 min. Arribem al PONT DE LES 5 BOQUERES (145 m.). Si mireu bé té 5 arcades (d'aquí el nom). Per dalt passar el canal de Seròs formant una mena de gran aqüeducte - que no serà romà, però si que es va bastir l'any 1912 (ara fa 100 anys) en la primera construcció hidroelèctrica que es va construir a Catalunya. L'aigua del canal de Serós és captada en les Comportes de Lleida duen l'aigua fins a l'embassament d'Utxesa i d'aquí a la central de Serós (encara que els d'Aitona és queixen que no hauriem de dir de Serós perquè està al terme seu).
. Per sota també s'escola el riu Set que va pel fons de la vallada.

Creuem el pont i per l'altre costat per l'esquerra se'n va el GR-3 i nosaltres anem a la dreta a creuar de nou el pont (per una altra arcada)i tornar per l'altre costat de la vall cap a Sudanell.
35 min. Sortim a la carretera al costat de la vila de Sudanell. Podem tornar per la carretera però és preferible creuar-la i pujar un centenar de metres i prendre un camí carreter que surt per la dreta.
36 min. Anem pel camí Fondo.
39 min. Travessem el riu Set.
43 min. Sortim a l'esplanada on hem deixat el cotxe.



Característiques:
Dificultat: Molt baixa. Itinerari circular.
Temps: 43 min. 
Distància: 3 quilòmetres.
Desnivell: Inapreciable.
En el Wikiloc podreu trobar el track per si us interessa (clicar sobre el mapa)

Comentaris

  1. per llà prop teniu cap Riu Sec? no que no baixi aigua, que ja m'ho penso, si no que se digui així

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada