EL CAMI DEL RIU DE TORRES DE SEGRE

 

Avui ens ha tocat acabar la trilogia de caminades per Torres de Segre (1. Utxesa per la vall Major  i 2. Utxesa per la vall Seca). El recorregut que descriurem aquí és un recorregut senzill, massa curt però molt agradable que va per la vora del Segre però ens permetrà descobrir una colònia de cigonyes - en un cop d'ull he comptat fins a 29 nius -, l'antic molí del poble que està habilitat com a museu, l'església amb impactes de la Guerra Civil i les restes del castell de la vila. Una forma amena de descobrir patrimoni i fer salut.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES: 

Valoració: Passejada prou interessant. No pensava que m'agrades tant. Bona descoberta. Potser massa curta.

Dificultat: Baixa. 

Desnivell: 15 metres.

Temps: 1 hores 16 minuts.

Distància: 4 km 

Itinerari circular.

Descripció de l'tinerari:

Com arribar-hi? Entrem a Torres de Segre pel pont. Un cop l'hem passat agafem un carrer que surt a l'esquerra. Als dos-cents metres trobem un plafó informatiu, un monòlit commemoratiu de la inauguració del recorregut i un caseta-aguaita per observar ocells. Anem per la vora del riu.

3 min Travessem per sota del pont. Continuem per una pista agradable. Penseu en agafar els prismàtics ja que fruirem contemplant els ocells. De sobte, damunt dels xops, localitzem una munió de nius de cigonya. En aquest temps estan ocupades refent o bastint els nius. Sembla una urbanització de cigonyes. 

25 min Arribem a l'extrem del camí del riu. Trobem una altra caseta-aguaita d'ocells sobre el riu. Hi ha un altre camí per tornar. Cartell. Tornem per la vora d'una sèquia.

35 min Petit estany que voregem. Continuem pel costat de la sèquia. Passem per darrera del camp de futbol.

53 min Arribem al Molí, edifici prou destacat. Actualment està habilitat com a museu de l'Evolució. Després per voltar per l'edifivi continuem pel carrer del Molí.

58 min Restes del castell de Torres que han estat rehabilitats amb encert. No hi ha cap indicació exterior. Continuem pel carrer però volem visitar l'església.

1 h 03 min En la part oposada al riu puc distingir uns trets que no puc datar, però podrien correspondre a la Guerra Civil. També hi ha trets en la façana est, aquests seria més fàcil de localitzar quan el front del Segre (1 d'abril de 1938 al gener de 1939).  Anem al pont i retornem on hem començat el recorregut, quan hi som baixem a fer un tomb per la presa que hi ha al costat.

1 h 16 min Acabem el recorregut.

Per obtenir el track de la sortida:

Powered by Wikiloc

Comentaris