PER LES PASSERES DE LA CASCADA DE SISQUER

 

Si algú vol tenir problemes amb mi que em digui que els meus nets no són una monada
Al riu de la Bona han fet unes passeres per superar l'Estret i anar a la cascada que forma el riu. En aquesta cascada ens havíem banyat força cops i fins i tot l'havíem rapelat, tot descendint el barranc del riu de la Bona des de Banyeres. També podíem anar per una pista i per un tram final una mica emboscats arribàvem a l'aigua i ens banyàvem amb banyador, o sense, però ara han fet unes passeres de fusta sobre el riu.


La veritat, sempre em plantejo si cal aquesta moguda que malmet l'entorn però facilita el turisme. De fet l'aparcament de l'ermita del Julià dels Garrics estava ple i hem trobat molta gent caminant. Però avui he anat amb la família, és la primera excursió del Nil (2 mesos i mig) i del Quim (que ha estat tota l'estona caminant amb tres anys i mig) segurament sense les passeres no haguéssim anat a fer turisme de família.

Descripció de l'itinerari:

Ens situem a l'oficina de turisme de Sorribes de la Vansa - on us oferiran un tríptic ben elaborat. Agafeu la carretera de Sorribes a Sisquer

En el km 3,3 trobareu un trencall que davalla per una pista de terra amb algun tram encimentat. 5,3 km Aparcament a la vora de l'ermita de Sant Julià dels Garrics. Es tracta d'una petita meravella de capella romànica. Recordo que fa anys vam haver de fer una campanya per arranjar el seu telat que s'havia malmès per una ventada. Ara l'han refet del tot. Quin goig! Vam haver de comprar les teules i el plàstic per refer-la.


El camí està perfectament indicat. Ofereix tres opcions:

Circuit verd o petit: Que dona un petit tomb que permet veure el pont medieval i el roure monumental. 1,6 km.

Circuit taronja o mitja: Que arriba fins a la cascada, passant per l'Espluga de l'Oliver, les passeres de l'Estret.i la Cascada. 3,8 km

Circuit vermell o gran: que fa l'anterior però a més arriba al poble de Sisquer. 5,4 km

No cal una descripció detallada, ja que teniu tota la informació al cartell superior i als diferents cartells que anireu trobant pel camí. A sota també us adjuntaré el track que vam fer al ritme del Quim.

Hi ha nombrosos ponts que travessen barrancs laterals i el mateix riu de la Bona.

0,9 km Trobem l'Espluga de l'Oliver, habilitada per guardar el ramat.

1,4 km Inici de la passera que permet superar l'Estret del riu de la Bona. Una bestiesa ecològica i econòmica - hi ha una pista que permet passar-hi perfectament - però molt interessant des del punt de vista turístic de gran públic.

1,6 km Fi de la passera. Anem per un camí per la vora del riu.

2,2 km Cascada del riu de la Bona.

Retornem pel camí d'anada. Hi ha el trencall que puja al Sisquer que reservem per una altra ocasió.

3,4 km Abandono el camí d'anada i travesso el riu per pont de l'Espluga

3,7 km Roure monumental.

3,9 km Travesso la pista d'accés.

Pont de l'Espluga

4,0 km Passo per damunt del pont de Pedra i m'enfilo cap a l'ermita de Sant Julià.

4,3 km Ermita de Sant Julià dels Garrics on hem començat l'excursió.

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris