TUIXENT: LAND ART DEL CAMÍ DE LA VANSECA


Fa uns anys es va celebrar la primera land art al camí de la Vanseca. Amb el temps ha quedat un recorregut ben interessant i entretingut per anar amb la mainada. I també per continuar la meva recuperació. 

Valoració: Excursió curta però molt interessant.

Descripció de l'itinerari:


Sortim de la plaça de la Serra del Cadí. Plaça aparcament a l'entrada de Tuixent.  Baixem cap a la plaça principal on trobem la font amb els curioses aixetes que criden l'atenció del Quim (4 anys). És una plaça oberta que ens permet fruir d'una bella panoràmica i entreternir-nos contemplar contemplant uns cuidats horts. Baixem per carrer de la dreta. Cartells indicatius.

0,3 km Sortim del poble. Prenem un sender que en un primer moment no es massa evident. Enllacem amb el GR-7 que es dirigeix a la Seu d'Urgell. amb les característiques marques blanques i vermelles. Baixada sobtada.

0,4 km Travessem la carretera i poc després ens incorporem a una pista que seguim a l'esquerra.

0,5 km Pont de la Vanseca que travessa el riu de Mola, punt més baix de la sortida. Pocs metres després agafem un sender que surt a l'esquerra. Cartell informatiu. Deixem la pista que segueix el GR-7 a la Seu d'Urgell.

0,7 km Imatge d'una trementinaira que és la primera escultura del nostre recorregut.

0,8 km Trencall a la dreta on comença estrictament el camí de la Vanseca on anirem trobant diverses escultures. Tram molt entretingut. Aquí podeu veure algun exemple:





0,9 km Travessem un barranc sec i trobem la darrera obra al peu d'un pi caigut.
Seguim un camí planer.

1,4 km Fem cap a una pista. Anem a l'esquerra per travessar el torrent de Mola. En començar la pujada abandonem la pista i agafem un camí costerut que passa a tocar de l'antic molí. Pujada ferma.

1,7 km Ens incorporem al camí principal. Anem a l'esquerra.

1,8 km Travessem la carretera i entrem al poble.

1,9 km Arribem a la plaça.

Per obtenir el track del recorregut:

Powered by Wikiloc

Comentaris